reactietermijn vacature verstreken - Senior Adviseur Duurzame Innovatie
BECO Groep


BECO Groep is een internationaal werkend adviesbureau op het vlak van duurzaamheid. Onder het motto “Winst in duurzaamheid” zoeken wij samen met onze klanten (bedrijven en overheden) naar oplossingen die de synergie tussen mens, milieu en winstgevendheid versterken. Soms doen we dat door praktische ondersteuning of instrumenten te bieden, soms door met een frisse blik naar beleid te kijken, maar altijd gericht op resultaat. Het gaat ons om slim en verantwoordelijk ondernemen op een manier die bij de organisatie past: verder durven denken en bewust omgaan met mensen en middelen. In zowel Nederland als België is BECO Cradle to CradleSM consultancy partner van EPEA, het bureau van Michael Braungart.

Vanuit het cluster Product & Proces helpt BECO haar klanten om de prestaties van hun producten, processen en ketens te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. We maken analyses, ontwikkelen toekomstvisies en verbetervoorstellen en ondersteunen bij communicatie hierover. Een deel van de projecten wordt uitgevoerd vanuit het Cradle to CradleSM concept. Vaak hanteren we een groepsgerichte aanpak, waarin we bedrijven uit een branche of een keten samenbrengen en begeleiden. Het cluster heeft  inmiddels een aansprekende track record opgebouwd, met een focus op de Nederlandse maakindustrie. 

We merken dat voor steeds meer bedrijven en branches innovatie dé sleutel is tot duurzaamheid; met ingrijpende vernieuwing van producten, processen en diensten spelen zij in op wensen van hun klanten en andere stakeholders. Een groeiend aantal bedrijven en branches klopt met adviesbehoefte bij het cluster Product & Proces aan. Daarom zijn wij op zoek naar een Senior Adviseur Duurzame Innovatie.

Wat houdt deze functie in? Samen met de clustermanager zorg je voor de verdere ontwikkeling en groei van de producten en diensten van het cluster Product & Proces.

Verwacht wordt dat je op korte termijn een groot deel van je eigen werkportefeuille en dat van de minder ervaren collega's weet te vullen door een proactieve marktbenadering en het optimaal benutten van je eigen netwerk. Je signaleert markt- en productontwikkelingskansen en draagt actief bij aan het vertalen van deze kansen naar een concrete marktbenadering. Je bouwt aan een sterk persoonlijk netwerk van accounts, incidentele klanten en overige relaties. Daarnaast voer je ook projecten uit, waarin je vooral de rol van projectleider vervult. Je weet de verwachtingen van de klant daarbij optimaal te managen. Je bent goed in staat meerdere complexe projecten tegelijkertijd tot een goed einde te brengen.

Bij BECO werk je in een uitdagende en maatschappelijk relevante functie met gedreven collega’s, zowel zelfstandig als in teamverband. De sfeer is informeel en je krijgt het vertrouwen en de mogelijkheden om volop invulling te geven aan je eigen verantwoordelijkheid en ontwikkeling.

 
Het clusterteam Product & Proces bestaat op dit moment in Nederland uit vier adviseurs en heeft een uitgesproken ambitie om te groeien.

Functieprofiel
Een goede kandidaat voor deze functie beschikt over kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid én innovatie, met aantoonbare ervaring en goede netwerkcontacten in de (maak)industrie. Kennis en ervaring met verandermanagement of ketenprojecten zijn een pré.

Daarnaast beschikt de adviseur over competenties als overtuigingskracht, analytisch en organisatorisch vermogen, assertiviteit, klantvriendelijkheid, schakelvermogen, zelfstandigheid en goede mondelinge en schriftelijke communicatie.

Verder gelden de volgende eisen en voorkeuren:

  • Opleiding op HBO/WO-niveau, op het raakvlak van techniek en economie
  • Minimaal 8 jaar werkervaring
  • Relevant netwerk
  • Standplaats bij voorkeur Rotterdam. Standplaats Nijmegen of Utrecht/Amsterdam in overleg (ons kantoor in Amsterdam gaat in 2010 verhuizen naar een locatie vlak bij station Utrecht).
  • Salarisindicatie: € 4.000 tot 5.000 per maand op basis van een 40-urige werkweek.
Geïnteresseerd? E-mail je motivatie met je CV naar Marjolein Vlieks (vlieks@beco.nl). Meer informatie? Marjolein Vlieks (HRM): 010 – 298 5243 Diana de Graaf (clustermanager): 010 - 298 5228

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 26 Feb 2010 door BECO Groep


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl