reactietermijn vacature verstreken - Ervaren Themadeskundige Oceanen & Kusten
Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) bestaat uit vier afdelingen; Natuurbescherming, Marketing & Communicatie, FinanciŽn & Bedrijfsondersteuning en HR. Deze afdelingen zijn verder onderver-deeld in diverse units. De afdeling Natuurbescherming omvat de volgende zeven clusters: Oceanen en Kusten; Bossen; Waterrijke Natuurgebieden; Klimaat; Bescherming Leefgebieden van Bedreigde Plant- en Diersoor-ten; Natuur, Armoede en Duurzame Financiering; en Duurzame Markten. Elk cluster bestaat uit themadeskundigen en een Programmamanager. De themadeskundige maakt deel uit van de afdeling Natuurbescherming binnen een cluster dat zich richt op een bepaald thema. De themadeskundige rapporteert direct aan de Chief Conservation Offi-cer en werkt inhoudelijk nauw samen met de clusters en het (inter)nationale WWF netwerk.

Functie Vanuit elk thema wordt integraal aan de driehoek Beleid, Bedrijven en Veld gewerkt om de 3-jaren doelstellingen, gekoppeld aan de natuurbeschermingsprioriteiten zoals omschreven in het Strategisch Kader, te behalen. Dit vertaalt zich in de volgende 2 functiedoelen:

 1. BeÔnvloeden op strategisch niveau van internationale en nationale overheden en bedrijfsleven, zodanig dat de gestelde natuurbeschermingsdoelstellingen t.a.v. het eigen thema worden gerealiseerd.
 2. Het ontwikkelen en versterken van de WNF projectenportfolio ten behoeve van het creŽren van een aantrekkelijk veldprogramma dat aansluit op het Strategisch Kader en regionale prioriteitsgebieden met een aantoonbaar hoog natuurrendement.
Resultaten De inhoudelijke resultaten van de Themadeskundige: realisatie van natuurbeschermingsdoelstellingen t.a.v. het eigen thema door middel van:
 1. BeÔnvloeden op strategisch niveau van internationale en nationale overheden en ook bedrijfsleven, zodanig dat de gestelde natuurbeschermingsdoelstellingen t.a.v. het eigen thema worden gerealiseerd.
 2. Ondersteunen van counterpart-organisaties (regionale en/of nationale WWF kantoren, programma kantoren WWF) ten aanzien van het veldprojectenportfolio.
Activiteiten Specifiek voor het thema Oceanen en Kusten gelden ook nog de volgende activiteiten:
 • Kennis van de culturele, politieke, economische en ecologische complexiteiten en kansen van beleidsprojecten en veldprojecten: deze kennis toepassen t.b.v. bereiken van natuurbeschermingsresultaten.
 • Het opbouwen van een netwerk van belangrijke stakeholders voor de veld en beleidsprojec-ten en aanboren van dit netwerk t.b.v. het behalen van natuurbeschermingsresultaten. Stakeholders zijn bijvoorbeeld visserij vertegenwoordigende organisaties, partners in het maatschappelijk convenant duurzame noordzeevisserij, NGO's, overheid, wetenschappelijke instituties, schakels in keten naar veldproject:
 • Strategische inzichten ontwikkelen en toepassen in beleid en veld, gebaseerd op kennis van de mondiale vraagstukken gerelateerd aan het veld-/ beleidsproject en kennis van de relevante politieke- en beleidsagenda?s en actuele ontwikkelingen in het bedrijfsleven.
 • Nemen van initiatieven om politieke- en beleidsagenda?s en het beleid en/of gedrag van bedrijven te beÔnvloeden t.a.v. natuurbeschermingsdoelstellingen in het veld. †
Vereiste kennis en vaardigheden Opleiding: Academisch werk- en denkniveau Ervaring: Minimaal†5 jaar relevante werkervaring Overigen:
 • Diepgaande kennis van mondiale vraagstukken t.a.v. het eigen thema
 • Uitgebreide kennis van de Nederlandse - en Europese politieke - en beleidsagenda's en actuele ontwikkelingen binnen het Nederlandse- en Europese bedrijfsleven t.a.v. het eigen thema
 • Uitgebreide kennis van internationaal projectmanagement en budgettering
 • Ervaring in aansturing van complexe projecten en -programma processen
 • Uitgebreid netwerk van de voor het thema belangrijke stakeholders
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing Spaanse taal is een prť.
Informatie en procedure Ben je geÔnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om vůůr†15 juli†aanstaande je belangstelling via een e-mail met motivatie en CV kenbaar te maken bij Rozalie Feenstra, HR, (rfeenstra@wwf.nl). Voor meer informatie kun je terecht bij Carel Drijver, (cdrijver@wwf.nl).
MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 07 Jul 2010 door Het Wereld Natuur Fonds


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl