reactietermijn vacature verstreken - Procesmanager Milieucapaciteit
ProRail


De omgeving:
De bedrijfseenheid Vervoer en Dienstregeling verdeelt de huidige capaciteit op het Nederlandse spoornet over verschillende personen- en goederenvervoerders. En zorgt er ook voor dat de beschikbare spoorcapaciteit optimaal wordt benut. Daarnaast volgt Vervoer en Dienstregeling continu de ontwikkelingen in de maatschappelijke vraag en vertaalt die in wensen voor nieuwe infrastructuur en stations.

De functie:
Het cluster Milieucapaciteit, onderdeel van de afdeling Vervoeranalyses & Capaciteitsontwikkeling, is verantwoordelijk voor de advisering van het managementteam van Vervoer & Diensten bij de toepassing van de regelgeving op het gebied van milieu. Het cluster vertaalt de regelgeving naar logistieke kaders (plannormen), stelt logistieke gebruiksmodellen (representatieve bedrijfssituaties) op, adviseert over oplossingen voor knelpunten in milieucapaciteit en brengt advies uit over de implementatie en ontwikkeling van (nieuwe) regelgeving. Dit alles onder de noemer Integraal Capaciteits Management en de invulling van het ProRail full environmental compliancy beleid. De belangrijkste inhoudelijke thema’s zijn geluid en externe veiligheid.
Als procesmanager Milieucapaciteit ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van de kaders voor de verdeling van de spoorwegcapaciteit op basis van de regelgeving voor milieu en veiligheid. Je hebt oog voor de diverse belangen en speelt een bemiddelende rol. Je participeert in de ontwikkeling van toekomstige wet- en regelgeving en bedrijfsbeleid. Je werkt mee aan het toetsbaar maken van milieukaders en de implementatie hiervan in de lijnprocessen van capaciteitsverdeling. Je maakt milieuknelpunten inzichtelijk en zorgt voor oplossingen. Je regisseert het opstellen en wijzigingen van milieuvergunningen en het organisatieproces waarin dit plaatsvindt. De vacature is met name gericht op emplacementen en de daarop van toepassing zijnde wetgeving (Wet Milieubeheer).

De vereisten:
Je beschikt over een WO werk- en denkniveau met ruime relevante werkervaring in een logistieke, bedrijfskundige of technische omgeving. Je hebt ervaring met verandertrajecten en ervaring in procesmanagement. Om de diverse belangen goed te managen ben je een resultaatgerichte diplomaat met een stabiele persoonlijkheid en uitstraling. Je hebt oog voor het gehele proces met een voortdurende streven naar kwaliteitsverbetering. Je hebt gevoel voor organisatieprocessen en je bent in staat heldere en bondige managementanalyses op te stellen. Je bent oplossingsgericht en je stuurt op resultaten. Klantgerichtheid, flexibiliteit en overtuigingskracht maken eveneens deel uit van je competenties. Kennis van de inhoudelijke thema’s en wet- en regelgeving op het gebied van geluid en/of externe veiligheid is een pré.

De arbeidsvoorwaarden:
ProRail biedt een goed pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een goede balans tussen werk en privé, ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Bijzonderheden:
Het betreft een functie voor 36 uur en de standplaats is Utrecht.
Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteer op deze vacature

Samenvatting

Locatie
Utrecht

Aantal uur
36

Opleidingsniveau
WO / Master

Salaris
Schaal 10 (Max € 6.039 obv 36 uur)

Informeren

Contactpersoon
Kim Kroontje

Functie contactpersoon
Recruiter Vervoer en Dienstregeling

Telefoonnummer contactpersoon
06-55744002

Solliciteer op deze vacature


MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 09 Aug 2010 door ProRail


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl