reactietermijn vacature verstreken - Beheerder / Boswachter voorlichting en recreatie Ameland
Staatsbosbeheer

36 uur, standplaats Ameland, ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Organisatie

Staatsbosbeheer beheert ruim 260.000 ha natuur in Nederland en werkt aan een duurzame leefomgeving voor mens, plant en dier. Natuurbeheer, herstel van gebieden, recreatie en ontwikkeling van nieuwe natuur zijn onze kernactiviteiten. Voor milieuvriendelijke houtproductie, natuurlijke waterbeheersing, groene zones rond steden en behoud van cultuurhistorie en landschap werken we met verschillende partijen samen. Staatsbosbeheer heeft 950 medewerkers en is gevestigd in Driebergen, Groningen, Deventer, Tilburg en Amsterdam.

Regio Noord

Staatsbosbeheer beheert in Regio Noord terreinen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Dit gebeurt vanuit 8 districten. De stafafdelingen Bureau Ontwikkeling en Beheer en Bureau Bedrijfsvoering leveren ondersteuning aan deze districten.

District De Friese Wadden, Beheerseenheid Ameland

De Friese Wadden is een van de belangrijke districten van Staatsbosbeheer in de regio Noord. We beheren op drie Waddeneilanden (Ameland, Terschelling en Vlieland) belangrijke (Natura 2000-)natuurgebieden. Het district is, mede dankzij de Waddenzee, een belangrijk gebied voor verblijfsrecreatie. Door de relatief grote gebiedsarealen heeft Staatsbosbeheer een grote invloed op de sociaal-economische positie van de eilanden. Dat betekent dat we naast de rol van beheerder hier gefocust zijn op een rol als maatschappelijk partner. De komende jaren willen we de relatie met de bevolking en het bestuur van Ameland versterken en werken aan een gezamenlijke ontwikkelagenda. Het werken als Staatsbosbeheermedewerker en tevens onderdeel zijn van de gemeenschap op een Waddeneiland is een bijzonder gegeven ten opzichte van het werken aan vaste wal. De beheerseenheid heeft ca. 1500 hectare in beheer op Ameland en de Engelsmanplaat. Er is diversiteit in bijzondere en kwetsbare landschappen met unieke planten- en diersoorten. Op het eiland wonen ca. 3.500 mensen en per jaar bezoeken ca. 450.000 toeristen Ameland. Staatsbosbeheer is naast beheerder gastheer voor zijn bezoekers op het eiland en het natte wad.

Functieomschrijving beheerder

Als beheerder heeft u een belangrijke taak. U bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het beheer van de terreinen van Staatsbosbeheer en u stuurt, in samenspraak met een collega, een werkploeg van veldmedewerkers en vrijwilligers aan. Daarnaast onderhoudt u contacten met onder andere de gemeente, de provincie, het waterschap, (erf- en andere) pachters, aannemers en leveranciers.

Functieomschrijving boswachter voorlichting en recreatie

Als boswachter voorlichting en recreatie bent u de spil in onze gastheerrol, bij de ontwikkeling en uitvoering van de voorlichting en de promotie van Ameland. Zo plant en begeleidt u het ene moment excursies voor bezoekers en voert u de volgende dag overleg met belanghebbenden over de ontwikkelingen in uw district. U houdt zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van beheersplannen en zo nodig treed je op tegen misbruik van de terreinen. U begeleidt medewerkers en vrijwilligers en bent het aanspreekpunt voor publiek, politiek en pers. U ontwikkelt bovendien samen met communicatieadviseurs van de afdeling Bureau Ontwikkeling en Beheer uw eigen voorlichtingsplannen en u adviseert het districtshoofd over beheer, voorlichting en recreatie in uw gebied.

Profiel beheerder/boswachter

U beschikt over relevante opleidingen: minimaal mbo bos- en natuurbeheer en milieu of leerlingstelsel Tertiair, aangevuld met relevante cursussen op het gebied van voorlichting (b.v. cursus Natuurgidsen IVN, communicatietechnieken, etc.), bij voorkeur een NGPR-A-diploma. Het beschikken over een BOA-diploma is een duidelijk pre.  U hebt ervaring in het vakgebied, bent op samenwerken gericht en weet zich overtuigend te redden in verschillende omstandigheden en krachtenvelden. Uw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en u houdt ervan om mensen te enthousiasmeren en te informeren. U bent in het bezit van het rijbewijs B. Beheersing van Duits en Engels is een pre.

Salarisindicatie beheerder/boswachter

€ 2.280,63 – € 3.082,92 bruto per maand (salarisschaal 8, BBRA 1984).

Dienstwoning 

Voor de functie is het noodzakelijk om op het eiland te wonen. Er is een dienstwoning beschikbaar.

Sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Brink, districthoofd De Friese Wadden, T 06–51990605. Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw I. Spierenburg, medewerker Personeelsbeheer, T 050–7074480. Stuur uw sollicitatiebrief met c.v. vóór 15 november 2010 naar Noord-Vacatures@staatsbosbeheer.nl o.v.v. vacaturenummer 2010-07. De sollicitatiegesprekken worden op 24 november 2010 gehouden.

vacature geplaatst op 29 Oct 2010 door Staatsbosbeheer


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl