reactietermijn vacature verstreken - Consultant Footprintreductie
Kema


Waar werken

De business unit KEMA Gas Consulting & Services (GCS) heeft een team van 100 adviseurs en technische deskundigen in dienst. GCS biedt adviesdiensten op het gebied van technische, strategische, economische en regulatoire onderwerpen over de gehele gaswaardeketen.

GCS werkt voor nutsbedrijven, toezichthouders, producenten en de overheid. De unit bestaat uit vier teams, te weten Gas Markets & Policy, Gas Infrastructure & Transport, Gas Quality & Flow en Sustainability & Clean Energy. Kenmerkende onderwerpen zijn gasproductie en -conditionering, ontwerp en uitvoering van gasinfrastructuur, integriteit en asset management, veiligheid en risicoanalyses, advisering betreffende metingen en toepassingen, duurzaamheid zoals inpassing van biogas, footprintreductie en ondersteuning bij vraagstukken over regulering, markt en strategie, alsmede de invoering van nieuwe marktvoorschriften.

De vacature betreft de afdeling Sustainability & Clean Energy. Deze afdeling richt zich op een viertal gebieden die nauw verbonden zijn aan de transitie naar een duurzame energiehuishouding. Het eerste onderwerp betreft de inpassing van nieuwe duurzame gassen in de bestaande gasinfrastructuur. Voorbeelden van deze nieuwe gassen zijn biogassen en waterstof. Verder richt de afdeling zich op het thema Smart Grids (intelligente netwerken) waarbij de integratie tussen gas en elektriciteit centraal staat. Een ander onderwerp heeft betrekking op transport van CO2, als onderdeel van de CCS-keten (carbon capture & storage). Het laatste gebied betreft footprintreductie waarbij het reduceren van uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 en het verlagen van de operationele kosten bij gasbedrijven alsmede de industrie centraal staat.

Werkzaamheden

Eisen aan CO2-equivalente emissies van installaties worden vanwege Europese regelgeving steeds strenger. Daardoor neemt de behoefte aan ondersteuning in de (gas)industrie om de footprint van hun activiteiten te verlagen toe. Vanwege onze kennis en expertise in de gasindustrie zijn we uitstekend in staat om in deze behoefte te voorzien. Door middel van onder andere data analyse bieden wij de klant inzicht in zijn eigen bedrijfsvoering. Mogelijke maatregelen tot besparing, die variëren van het beperken van lekverliezen tot een compleet andere manier van opereren, worden in kaart gebracht. De haalbaarheid wordt bepaald in termen van kosten, opbrengsten en cashflow analyses. De klant wordt ondersteund bij het uitvoeren en vaststellen van zijn footprint reductiebeleid.

Wij vragen

HBO+/WO werk- en denkniveau, richting energietechniek, procestechniek, werktuigbouwkunde of milieutechniek, aanvullende opleiding Register Energie Consultant (rea) is een pré, Competenties: uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels), op samenwerking gericht, goed in staat zijn om met enthousiasme klantwensen in concrete projecten te vertalen, Goed netwerk in de (inter)nationale gaswereld en ontwikkelde netwerkvaardigheden, Ervaring met acquisitie, Minimaal 5 jaar ervaring in een relevante functie, Goede rapportagevaardigheden, Veld- en engineering ervaring, Ervaring met het uitvoeren van energie audits, opstellen van energie efficiency plannen in een industrieomgeving, Affiniteit met energiebesparingsmaatregelen en een ontwikkelde visie op het gebied van energiegebruik en -schaarste, Kennis van explosieveiligheid en gastechnische veiligheid van gasverbruiksapparatuur is een pré.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische en internationale omgeving. Uiteraard wordt je beloond met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Jörg Gigler, Manager Sustainability & Clean Energy, tel. 050-700 97 27.

Solliciteren

Geďnteresseerd? Stuur dan een CV met motivatie onder vermelding van referentie SCE 10-001 naar:

KEMA Gas Consulting & Services, t.a.v. Bianca Linstra, HR assistant, Postbus 2029, 9704 CA Groningen of Bianca.Linstra@kema.com

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 11 Dec 2010 door KEMA


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl