reactietermijn vacature verstreken - Senior Communicatiemanager
WNF
Het Wereld Natuur Fonds (WNF), gevestigd in Zeist, zet zich sinds 1962 met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. Wij streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen, waardoor er een wereld tot stand wordt gebracht waarin mens en natuur in harmonie leven. Dit doen we samen met partners op verschillende niveaus (lokale bevolking, bedrijven, overheden en partnerorganisaties) gesteund door ruim 900.000 donateurs.

De unit Communicatie & Voorlichting is verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van het Wereld Natuur Fonds in de gehele samenleving. Met een doelgroepgerichte aanpak die de moderne maatschappij op een goede manier weerspiegelt, weet jij de juiste doelgroep met de juiste kernboodschap en via de juiste mediamix te bereiken. Je zet strategische en tactische communicatie in ter ondersteuning van de doelstellingen van het WNF, voert corporate campagnes en zorgt ervoor dat het WNF actief is in het maatschappelijke debat. Je rapporteert aan het Hoofd Communicatie & Voorlichting.

Functiedoel
 • Vergroten van de zichtbaarheid van WNF in de samenleving. 
 • Versterken van de imago- en merkpositie WNF en het bijbehorende reputatiemanagement
 • Het bepalen van de strategische en tactische communicatieve positionering van WNF als leidende natuurbeschermingsorganisatie richting de doelgroepen publiek, overheid, bedrijfsleven en politiek
 • Het in samenwerking met Natuurbescherming tot stand brengen van gedragsverandering van consumenten, en beleidsverandering bij bedrijven en overheden 
 • Primair verantwoordelijk voor het creëren van de optimale mediawaarde voor WNF
 • Door communicatie en succesvolle gezichtsbepalende campagnes bruggen slaan tussen natuurbeschermingsprogramma’s en publiek, bedrijven en overheid.
Resultaten
 • WNF is zichtbare, relevante en activerende organisatie. 
 • Binding en inspireren van de achterban in nauwe samenwerking met de unit Consumenten Marketing.
 • Vanuit communicatie bijdragen aan de natuurbeschermingsdoelstellingen
 • Innovatieve en sterke communicatie uitingen vanuit een crossmediale inzet, waarbij sociale en digitale media optimaal ingezet worden.

Functie-eisen Opleiding: Relevante academische opleiding, eventueel met aanvullende communicatie opleiding op Communicatie Beroepsnivo C (4-5) (van Logeion). Ervaring: Bij voorkeur 10 jaar relevante werkervaring. Een ervaren communicatie strateeg met academisch werk- en denkniveau, maar ook met hands-on mentaliteit. Ervaren projectmanager die gewend is in multidisciplinaire teams te werken, besluiten kan nemen en zoveel mogelijk effect bereikt in samenwerking met externe partijen. Ervaring met en kennis van het toepassingsgebied waarvoor de functie wordt uitgeschreven (inhoudelijke thema, merk, corporate, communicatie projecten) en ervaring met het leiden van grote en complexe communicatie projecten. Overigen:  Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Aantoonbare actuele kennis van alle media

Competenties

 • Kan in uiteenlopende en complexe externe situaties en groepen functioneren en WNF vertegenwoordigen 
 • Adviseert management o.b.v. complexe belangenafwegingen
 • Strategisch georiënteerd maar ook operationeel sterk
 • Volleerd projectleider van multidisciplinaire en uiteenlopende projectteams
 • Verbindend, goed in samenwerking
 • Resultaatgericht en gedreven
 • Stressbestendig
 • Oplossingsgerichte en proactieve manager
 • Overtuigingskracht en kan derden beïnvloeden; heeft ‘gunfactor’

Wat bieden wij Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Het salaris bedraagt gemiddeld € 4.500,-- per maand (op basis van 40 uur) en is afhankelijk van ervaring.

Informatie en procedure Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om voor 15 maart aanstaande je belangstelling via een e-mail met motivatie en CV kenbaar te maken bij Ellen Kloosterman, HR adviseur, (ekloosterman@wwf.nl). Voor meer informatie kun je terecht bij Frederique Koning, Hoofd Communicatie & Voorlichting (fkoning@wwf.nl).

Overige informatie Het Wereld Natuur Fonds voert een actief beleid om het gebruik van het openbaar vervoer en fiets voor woon/werkverkeer en zakelijke reizen te stimuleren.

vacature geplaatst op 02 Mar 2011 door Het Wereld Natuur Fonds


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl