reactietermijn vacature verstreken - Senior jurist emissiehandel
Nederlandse Emissieautoriteit


Functieomschrijving
Samen met vier vaste collega’s en het flexibele team van de afdeling Validatie en Vergunningen, geef jij bedrijven toegang tot de emissiehandel. Je bent verantwoordelijk voor de juridische producten. Dat betekent onder meer dat je verantwoordelijk bent voor het opstellen van de vergunningen voor bedrijven om deel te kunnen nemen aan CO2- en NOx-emissiehandel.
Je zorgt voor juridische aspecten in de brieven aan bedrijven die vergunningplichtig zijn. Als het nodig is, behandel je beroep- of bezwaarschriften. Emissiehandel kent een grote dynamiek en dat is het eerste merkbaar bij onze afdeling. Daarom zijn de volgende werkzaamheden ook een belangrijk onderdeel van jouw taken. Je geeft beleidsadvies over bijvoorbeeld nieuwe wetgeving voor emissiehandel. Zo neem je bijvoorbeeld deel aan de werkgroep wetgeving emissiehandel onder voorzitterschap van de directie Klimaat en Luchtkwaliteit (K&L) van VROM. Jij zorgt dat de resultaten van verschillende projecten ook juridisch in orde zijn. Denk bij deze projecten aan luchtvaart, CCS en het actualiseren van de NOx-vergunningen. Tevens coördineer je als projectleider het beheer van de ministeriële regeling ‘Handel in emissierechten’.

Functie-eisen
Je hebt analytisch vermogen en je hebt kennis van, en aantoonbare ervaring met het bestuursrecht. Je hebt affiniteit met de problematiek van klimaatverandering en luchtkwaliteit. Je hebt een wetenschappelijke opleiding rechten. Nieuwe materie maak jij je snel eigen en je vindt het leuk om ergens diep in te duiken. Je zoekt graag naar een goede balans tussen juridische aspecten en praktisch werkbare oplossingen. Ook werk je nauwkeurig. Verder kun je goed samenwerken en overtuigend de (juridische) uitvoering- en handhavingsaspecten naar voren te brengen.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt maximaal 4.964 euro bruto per maand, bij een
36-urige werkweek.

Reageren
Reacties op deze vacature kunnen per e-mail gestuurd worden naar sollicitatie@minvrom.nl of per post naar het volgende adres:


Ministerie van VROM
t.a.v.: mevr. H.A. van der Meijden
Intern adres: IPC 950
Postbus 20951
2500 EZ Den Haag


MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 04 Mar 2011 door Nederlandse Emissieautoriteit


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl