reactietermijn vacature verstreken - Project Engineer (m/v)
Scheuten Solar


Scheuten, opgericht in 1950, heeft een vooraanstaande positie in zowel de solar- als glasbranche en telt ongeveer 2000 medewerkers in diverse landen. Scheuten Solar (www.scheutensolar.com) ontwikkelt, produceert en verkoopt PV-modules (zonnepanelen) en complete turn-key PV-systemen. Scheuten Solar heeft brede ervaring met zowel grote in het oog springende PV-projecten als met kleinere particuliere projecten. De productie van de Multisolģ modules vindt plaats in Gelsenkirchen (Duitsland). De productie van Optisolģ modules voor o.a. BIPV-toepassingen (Building Integrated Photo Voltaic) vindt plaats in Venlo, waar hoogwaardige solar systemen in glas-glas worden ontworpen, geproduceerd en verkocht. Deze solar systemen zijn volledig klantspecifiek en worden wereldwijd geleverd. Voor deze productielocatie zijn wij op zoek naar een:

Project Engineer (m/v)

Functie:
Als project engineer ondersteun je de opstart van een dunne film zonnecellen pilot-productielijn en draag je er mede zorg voor dat proto-type machines verder worden ontwikkeld tot robuuste productie equipment. Je fungeert als spil tussen de proces engineers (R&D), operators (productie) en de leveranciers van onze machines. Je bent in staat om procestechnische problemen, die een robuuste productie in de weg staan, om te zetten in duurzaam werkende technische oplossingen. Als project engineer vertaal je, binnen een multidisciplinair team, nieuwe processen vanuit het laboratorium naar machinespecificaties. Je zoekt vervolgens de meest geschikte leveranciers uit en begeleidt het bouwen van deze nieuwe (proto) productiemachines tot en met de overdracht naar productie.

Profiel:
  • Technische opleiding (werktuigbouwkunde, mechatronica, technische natuurkunde of materiaalkunde) op HBO/WO niveau. Opleidingsrichting minder belangrijk dan ervaring met roll to roll machines en processen
  • In een vorige functie bij voorkeur werkzaam bij een high-tech machinebouwbedrijf of gewerkt in een high-tech omgeving met roll-to-roll processen en machines.
  • Ervaring als engineer bij het vertalen van concepten naar productierijpe machines, ervaring als equipment engineer bij het ontwikkelen en bouwen van (proto) productie machines.
  • Affinitieit- en ervaring met polymeren en bijbehorende technologieŽn, pick & place technologieŽn van kleine deeltjes en laserprocessen.
  • Kennis en ervaring met halfgeleiderfysica en/of zonnecellen is een pre.
  • Initiatiefrijk, hoge mate van zelfmotivatie, hands-on mentaliteit, problemen zelfstandig tot oplossing brengen, resultaatgericht, innovatief, flexibel en stressbestendig
  • Projectmatig werken zit in je genen
  • Communiceert makkelijk met interne- en externe partijen en door alle lagen van de organisatie
  • Is in staat om snel kennis te vergaren op een onbekend technologisch gebied;
  • Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift.


Meer informatie
Kijk op onze website voor meer informatie over Scheuten en onze producten. Heb je daarna nog
vragen over ons of over deze functie, neem dan contact op met Frank Schuurmans, Groupleader R&D
(06-30043316) te Venlo. Solliciteren op deze functie kan via email bij Rob Nijskens <rnijskens@scheutensolar.com >
vacature geplaatst op 05 Jul 2011 door Scheuten Solar


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl