reactietermijn vacature verstreken - Senior Manager Energy Demand & Consumers
ECN

ECN Policy Studies

De unit Policy Studies levert een bijdrage aan de transitie naar een duurzame energiehuishouding door aan onze klanten onafhankelijke kennis en strategische adviezen te leveren. De unit onderscheidt zich door de multidisciplinaire wijze van werken waarbij technische, economische en sociale aspecten ge´ntegreerd zijn . We weten precies wat de nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van markten en energiebeleid, beschikken over geavanceerde en actuele modellen om kwantitatief te kunnen bepalen wat de effecten van beleid zijn en werken veel samen met andere gerenommeerde organisaties. De unit Beleidsstudies heeft zich ontwikkeld tot een team van 65 onderzoekers en voert ongeveer 150 projecten per jaar uit op diverse dossiers. We staan hoog aangeschreven bij onze opdrachtgevers zoals internationale organisaties, ministeries in Nederland en andere landen, de Europese Commissie, energiebedrijven, brancheorganisaties en industrie. De unit heeft locaties in Petten en Amsterdam.


De groep Energy Demand & Consumers

Deze groep met 15 personen richt zich op energievraagstukken waarbij betrokkenheid van consumenten een grote rol speelt. De groep richt zich op energiebesparing en hernieuwbare energie bij huishoudens en de dienstensector, op energievraagstukken in transport, duurzame leefstijlen en de maatschappelijke dynamiek omtrent energieprojecten. Kennis over gedrag, publieke percepties, werking van beleidsinstrumenten, economische afwegingen en techniek worden daarbij ge´ntegreerd. De groep werkt in opdracht van de Nederlandse overheid, Europese Commissie, internationale organisaties en bedrijven en lagere overheden.

De functie

Als Groepsleider Energy Demand & Consumers geeft u leiding aan een groep hooggekwalificeerde professionals, bestaande uit gedragswetenschappers, economen en ingenieurs. U bepaalt de optimale inzet van mensen en middelen om zo de best mogelijke realisatie van producten en diensten te realiseren. U voert supervisie over de projecten en bent verantwoordelijk voor het onderzoek binnen de groep. U bent aanspreekbaar op de realisatie van de vastgestelde doelen en het beleid. U stelt het operationeel- en financieel plan op en bewaakt en bevordert de kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid van het onderzoeksproces. Daarnaast verricht u als 'meewerkend voorman' in beperkte mate onderzoeks- en adviesactiviteiten in het veld van de groep.

Uw profiel

U beschikt over een afgeronde relevante opleiding op academisch niveau, kennis van energiebeleid en een relevant netwerk. Daarnaast heeft u ruime kennis en ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen een kennisintensieve omgeving. U heeft affiniteit met ontwikkelen van beleid en strategievorming. U bent analytisch sterk en gewend te plannen, delegeren en controleren. Uw stijl van leiding geven is te typeren als motiverend, groepsgericht en individugericht. U bent gewend in het Engels te communiceren.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remko Ybema, director Policy Studies, te bereiken via telefoonnummer 0224 564428 of via e-mail ybema@ecn.nl.

Solliciteren kan via onderstaande hyperlink en via het sollicitatieformulier op onze website: www.ecn.nl.Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
vacature geplaatst op 23 Apr 2012 door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN)


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl