reactietermijn vacature verstreken - Ervaren jurist Milieu
Arcadis


Algemeen
ARCADIS is het grootste en breedste advies-, ontwerp- en ingenieursbureau van Nederland. Met 2400 medewerkers in Nederland, en ruim 21000 medewerkers wereldwijd, werken we dagelijks aan duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit, milieu en ruimte, water en gebouwen. Om dit te bereiken bieden wij onze medewerkers een inspirerende, uitdagende en veilige werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden. ARCADIS is een bedrijf om trots op te zijn.

Nederland verandert. Continu. Waar het gebruik van de ruimte verandert, is ARCADIS actief. We werken aan de ruimte om te wonen, werken, reizen en ontspannen. Zo is de divisie Milieu & Ruimte betrokken bij de ontwikkeling en herstructurering van woonwijken, bedrijventerreinen en industriële locaties, infrastructuur, natuur- en recreatiegebieden. We spelen in op maatschappelijke behoeften en de eisen van de tijd. Vertalen die naar duurzame ruimtelijke en milieuoplossingen. Helpen die ook realiseren. Zoeken naar balans: ruimte voor ontwikkeling en zorg voor de kwaliteit van onze leefomgeving.

In de adviesgroep Milieuadvies & Duurzaamheid houden een 30-tal adviseurs zich bezig met milieubrede advisering. Het gaat daarbij om vergunningverlening en verwerving, beleidsadvisering op zowel milieutechnisch als ruimtelijk ordeningsvlak als beheer en analyse van milieudata. Wij werken voor zowel interne als externe klanten, het gaat daarbij om overheden, industrie en de energiesector.

Functieomschrijving
Vanwege vertrek van onze milieujurist zijn wij op zoek naar een vervanger die ons gaat helpen met het uitbouwen van de inhoudelijke kennis op het gebied van (nieuwe ontwikkelingen rond) het omgevingsrecht en het verbreden van de opdrachtenportefeuille. Je speelt een belangrijke rol binnen projecten als adviseur over concrete milieujuridische vraagstukken. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het signaleren van nieuwe ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie en de vertaling ervan naar de projecten die wij uitvoeren. Je zorgt er daarbij voor dat de kennis over nieuwe ontwikkelingen verspreid wordt binnen de organisatie. Hiertoe onderhoud je contacten met collega juristen en andere belanghebbenden. Detachering bij een klant om een juridische klus te klaren behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit een goed relatiebeheer genereer je opdrachten voor jezelf en/of voor collega’s. In een aantal gevallen ben je ook verantwoordelijk voor je eigen projecten en stuur je waar nodig een projectteam aan. De werkzaamheden zullen in het begin voornamelijk vanuit kantoor Den Bosch plaatsvinden.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een academisch geschoolde jurist met een specialisatie in het milieurecht. Je hebt vijf tot zeven jaar relevante werkervaring in een milieujuridische adviserende rol. Je bent in staat met de klant mee te denken over milieujuridische vraagstukken in het kader van milieu en ruimtelijke inrichting. Daarbij lukt het je om integrale en strategische oplossingen te bieden. Schakelen tussen verschillende niveaus en het leggen van verbanden naar andere vakdisciplines gaat je gemakkelijk af . Daarnaast beschik je over de capaciteit om de vertaalslag te maken van de juridische vraag naar een voor de praktijk bruikbare oplossing. Ook heb je het vermogen om als adviseur mee te denken met de opdrachtgever, waarbij het voldoen aan het juridisch kader meer een randvoorwaarde dan een doel is. Door jouw persoonlijkheid en senioriteit ben je voor opdrachtgevers een volwaardige gesprekspartner. Ervaring aan zowel overheidszijde als het bedrijfsleven in Zuidwest Nederland is daarbij een pre.

Wat bieden wij?
We bieden een zeer afwisselende functie waarbij diverse rollen samen komen bij één persoon. Je krijgt de kans om je talenten op het gebied van vakinhoudelijke kennis, commercialiteit, adviseurschap en leiderschap volledig te ontplooien. Het biedt je de kans om te werken binnen een grote professionele organisatie en vanuit een eigen visie bij te dragen aan de ontwikkeling hiervan. Daarbij kom je te werken binnen de marktgroep Milieu & Leefomgeving, een ambitieus onderdeel van ARCADIS, dat verantwoordelijk is voor een breed spectrum aan milieuactiviteiten.
Wij geloven dat werken in gemengde teams leidt tot meer uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen en resulteert in een succesvolle organisatie. We zijn praktisch, zakelijk, wendbaar en ondernemend. Onze projecten zijn vaak van groot maatschappelijk belang. Kwaliteit, duurzaamheid en diversiteit zijn voor ons de leidraad.. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden we je met name goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Er is volop ruimte voor vernieuwende ideeën.

Reageren
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Silke Wekema, recruiter, via telefoonnummer 06-27060697 of via silke.wekema@arcadis.nl. Solliciteren alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina , niet via de e-mail.

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
vacature geplaatst op 25 May 2012 door Arcadis


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl