reactietermijn vacature verstreken - Persvoorlichter
Het Wereld Natuur Fonds


Zeist - Wij zijn op zoek naar een Persvoorlichter die voor de periode van een half jaar de Sr. Persvoorlichters gaat ondersteunen.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), gevestigd in Zeist, zet zich sinds 50 jaar met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. Wij streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen, waardoor er een wereld tot stand wordt gebracht waarin mens en natuur in harmonie leven. Dit doen we samen met partners op verschillende niveaus, denk aan lokale bevolking, bedrijven, overheden en partnerorganisaties. Het WNF wordt gesteund door vrijwilligers en donateurs.

De unit Communicatie & Voorlichting is verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van het Wereld Natuur Fonds in de hele samenleving. Binnen deze unit zijn we op zoek naar een persvoorlichter. Je bent inzetbaar op de toegewezen thema’s vanuit natuurbescherming, of het over biodiversiteit of green economy gaat. Je rapporteert aan het Hoofd Communicatie & Voorlichting.

Functiedoel

 • Vergroten van de zichtbaarheid van het WNF in de samenleving.
 • Versterken van de imago- en merkpositie door een consistent beeld in de media.
 • Het bepalen van de strategische en tactische communicatieve positionering van WNF als leidende natuurbeschermingsorganisatie richting de pers
 • Issuemanagement en hier pro-actief op weten te handelen
 • Je weet waar voor belangrijke thema’s de protagonisten en antagonisten zitten en zorgt ervoor dat het WNF over die thema’s heldere standpunten formuleert

De functie
Als Persvoorlichter maak je samen met twee senior persvoorlichters deel uit van de Unit Communicatie & Voorlichting.

Als Persvoorlichter heb je de volgende kerntaken:

 • Schrijven van persberichten en nieuwsartikelen voor de website
 • Ondersteunen perstrajecten senior persvoorlichters
 • Contentbeheerder van nieuwsblok en dossiers op de website
 • Eerste aanspreekpunt/beheerder @wnfnederland
 • Eerste aanspreekpunt voor redacties bij aanvragen foto- en filmmateriaal, beheerder fotodatabase
 • Bijdrage leveren aan ontwikkeling van nieuw foto- en filmmateriaal en fotografen inhuren
 • Beheer persrelatiebestand, praktische ondersteuning bij organisatie persreizen, dagelijkse nieuwsmonitoring

Wie ben je
We zoeken een initiatiefrijk persoon die het een uitdaging vindt om WNF goed neer te zetten in de media. Je hebt een HBO-opleiding richting Communicatie of Journalistiek en 1 of 2 jaar werkervaring bij een krant, rtv of afdeling persvoorlichting. Je bent een nieuwsdier en kent het medialandschap op je duimpje. Je bent creatief in het bedenken van manieren om de interesse van journalisten te wekken, je werkt snel, social media kennen geen geheimen voor je en je vindt het leuk om te schrijven. Verder ben je praktisch ingesteld, punctueel en het omgaan met diverse computersystemen en databestanden gaat je goed af. Je bent besluitvaardig, servicegericht, schrikt niet van deadlines en bent ook bereid om in voorkomende gevallen buiten kantoortijd te werken.

Wat bieden wij
Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Het salaris bedraagt maximaal € 2.700,-- per maand (op basis van 40 uur) en is afhankelijk van ervaring.

Informatie en procedure
Ben je geοnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om uiterlijk 6 juli a.s. je belangstelling via een e-mail met motivatie en CV kenbaar te maken bij Ellen Kloosterman, (ekloosterman@wwf.nl). Voor meer informatie kun je terecht bij Frederique Koning, Hoofd Communicatie & Voorlichting (fkoning@wwf.nl).

Overige informatie
Het Wereld Natuur Fonds voert een actief beleid om het gebruik van het openbaar vervoer en fiets voor woon/werkverkeer en zakelijke reizen te stimuleren.

Wij proberen deze vacature zelf in te vullen, mocht dit niet lukken dan nemen wij graag zelf het initiatief om diensten van een bureau in te schakelen.

vacature geplaatst op 20 Jun 2012 door Het Wereld Natuur Fonds


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl