reactietermijn vacature verstreken - Junior ecoloog
Arcadis


Als enthousiaste junior ecoloog word je uitgedaagd door de ecologische problematiek bij ruimtelijke vraagstukken

ARCADIS is een van de grootste advies-, ontwerp- en ingenieursbureaus van Nederland.
Met 2400 medewerkers in Nederland, en ruim 21000 medewerkers wereldwijd, werken we dagelijks aan duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit, milieu en ruimte, water en gebouwen. Om dit te bereiken bieden wij onze medewerkers een inspirerende, uitdagende en veilige werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden. ARCADIS is een bedrijf om trots op te zijn.

Nederland verandert. Continu. Waar het gebruik van de ruimte verandert, is ARCADIS actief. We werken aan de ruimte om te wonen, werken, reizen en ontspannen. Zo is de divisie Milieu & Ruimte betrokken bij de ontwikkeling en herstructurering van woonwijken, bedrijventerreinen en industriŽle locaties, infrastructuur, natuur- en recreatiegebieden. We spelen in op maatschappelijke behoeften en de eisen van de tijd. Vertalen die naar duurzame ruimtelijke en milieuoplossingen. Helpen die ook realiseren. Zoeken naar balans: ruimte voor ontwikkeling en zorg voor de kwaliteit van onze leefomgeving.

Functieomschrijving
Voor uitbreiding van ons team in het westen van Nederland zoeken wij een enthousiaste ecoloog met enkele jaren werkervaring bij voorkeur in de advieswereld. Wordt je uitgedaagd door de ecologische problematiek bij ruimtelijke vraagstukken, heb je goede soortenkennis, ben je thuis in de natuurwetgeving en kan je klantgerichte adviezen geven? Dan willen we je graag spreken.

Als junior ecoloog werk je mee aan projecten voor een groot scala aan opdrachtgevers. Je richt je op bescherming, ontwikkeling en beheer van natuur, en helpt opdrachtgevers om projecten te realiseren met behoud of verbetering van natuurwaarden. Samen met andere ecologen en specialisten werk je aan een grote diversiteit aan projecten, zoals Natura 2000-beheerplannen, milieueffectrapportages, natuurtoetsen en passende beoordelingen. Maar je neemt ook deel aan projecten rond ontsnippering, natuurontwikkeling, het raakvlak van landelijk water en natuur (waterberging, riviermanagement), effectenstudies en de implementatie van natuurwetgeving. In projecten zul je vaak vanuit je rol als adviseur uitspraken doen over effecten, en op basis van je (natuur)kennis en ervaring maatregelen aandragen om effecten te voorkomen. Natuurlijk ben je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen op het gebied van natuurwetgeving en -beleid, en vanuit deze kennis leg je verbanden met andere disciplines als water, civiele techniek en ruimtelijke ordening.

Momenteel zit het team in het westen voornamelijk in Hoofddorp. We willen qua massa graag uitbreiden naar Rotterdam en dat kan na een opstart in Hoofddorp ook jouw standplaats worden.

Wat vragen wij?
Je hebt een hbo- of academische opleiding, met als specialisatie ecologie, biologie of bos- en natuurbeheer, en minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt ervaring en affiniteit met (integrale) projecten op het gebied van Natura 2000, ecologische effectenstudies en inrichting en beheer van natuur. Daarnaast bezit je kennis over een of meerdere voor ons type werk relevante soortgroepen (bijvoorbeeld vleermuizen, vaatplanten, vogels), heb je affiniteit met natuurwetgeving en -beleid en beschik je over een beginnend eigen netwerk bij overheden, bedrijven en instituten. Je kunt zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband werken en beschikt over goede communicatieve, sociale en redactionele vaardigheden. Je wordt uitgedaagd door de ecologische problematiek bij ruimtelijke vraagstukken en je voelt je op je plek op het raakvlak van ecologie en economie. Je bent gedreven, flexibel, creatief, kunt goed vraagstukken analyseren, je hebt gevoel voor commercie en kan je werk (vaak meerdere projecten) goed organiseren. Jouw arbeidsethos is een voorbeeld voor anderen!

Wat bieden wij?
Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. Je hebt de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines binnen ARCADIS. We zijn praktisch en commercieel ingesteld en denken mee met onze opdrachtgevers, waarbij integriteit altijd voorop staat. Onze projecten zijn vaak van groot maatschappelijk belang. Kwaliteit, duurzaamheid en tevreden opdrachtgevers zijn voor ons de leidraad. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden we je goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

Reageren
Vrijdag 10 augustus 2012 sluit de inschrijving voor deze vacature. In week 33 ontvangt u van ons een reactie naar aanleiding van uw sollicitatie.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Silke Wekema, recruiter, via telefoonnummer 06-27060697 of via silke.wekema@arcadis.nl. Solliciteren alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
vacature geplaatst op 08 Aug 2012 door Arcadis


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl