reactietermijn vacature verstreken - Ervaren projectleider ecologie
Witteveen+BosRegio:
Overijssel, Utrecht, Gelderland
Locatie:
Deventer

Bent u een enthousiaste en ervaren ecoloog met kennis van het functioneren van watersystemen en heeft u de ambitie om deze kennis verder uit te bouwen en te vermarkten in een inspirerende omgeving?

Deze mogelijkheid bieden we u in de functie van projectleider ecologie in de adviesgroep Systeemanalyse. In deze functie bent u verantwoordelijk voor het verwerven, aansturen en uitvoeren van projecten waarin het doorgronden van het hydrologisch en ecologisch functioneren van watersystemen een centrale rol speelt. Daarbij analyseert u in teamverband het (geo)hydrologisch en ecologisch functioneren van watersystemen en werkt u dit uit tot concrete beheerplannen en -adviezen. Daarnaast levert u ecologische inbreng voor milieueffectrapportages, planstudies etc. en bijdragen aan semi-wetenschappelijk en wetenschappelijk onderzoek van water- en natuurgebieden. Uw standplaats is Deventer.

Binnen Witteveen+Bos vormt de product-marktcombinatie (PMC) Ecologie een gedreven groep mensen met een uitstekende naam en marktpositie. De adviesgroep Systeemanalyse bevindt zich daarbij aan het front van de kennisontwikkeling en is voortdurend bezig de kennisbasis verder te ontwikkelen en deze te benutten bij het geven van adviezen ten behoeve van het water- en natuurbeheer. Hierbij werken we veel samen met universiteiten en kennisinstituten, onder andere via het onderzoeksprogramma Watermozaïek van STOWA, waarin innovatieve maatregelen gericht op de waterkwaliteit in de praktijk worden onderzocht. Enkele voorbeelden van aansprekende projecten zijn BaggerNut (onderzoek naar de rol van de waterbodem), Flexibel Peilbeheer - van denken naar doen, Tijdelijke droogval en verbetering van de ecologische modellen PCLake en PCDitch.

Wat wij vragen
- afgeronde universitaire opleiding op het gebied van aquatische ecologie en/of ecohydrologie;
- minimaal 8 jaar relevante werkervaring;
- systeemdenker met kennis van aquatische (eco)systemen;
- in staat om relevante relaties tussen de aan- en/of afwezigheid van soorten of soortgroepen en sturende abiotische processen en factoren te identificeren;
- affiniteit met relevante aanpalende vakgebieden, zoals (geo)hydrologie en bodemkunde;
- affiniteit met statistiek en toepassing van rekenmodellen;
- inhoudelijk gedreven en enthousiast persoon met goed ontwikkelende communicatieve en sociale vaardigheden;
- ambitie om het werkveld en de afdeling verder uit te bouwen;
- goede kennis van het water- en natuurbeheer in Nederland.

Wat wij bieden
- samenwerking met enthousiaste collegas in multidisciplinaire teams;
- veelzijdige en uitdagende projecten;
- volop ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
- prettige informele werksfeer;
- marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn
Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 850 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?
Heeft u belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer drs. M. (Marcel) Klinge, PMC-leider PMC Ecologie, telefoon 0570 69 70 32 of met de heer drs. ing. S.A. (Sebastiaan) Schep groepsleider adviesgroep Systeemanalyse, telefoon 0570 69 70 47. Vacaturenummer 322-134.Reageren
Bedrijfspresentatie Witteveen+Bos
vacature geplaatst op 02 Oct 2012 door Witteveen+Bos


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl