reactietermijn vacature verstreken - Vrijwilliger
Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zoekt een vrijwilliger:

Voorlichting & educatie rond de schaapskudde op Hoog Buurlo

Staatsbosbeheer Veluwe zoekt enthousiaste mensen die niet alleen houden van de Veluwse natuur, maar het ook leuk en belangrijk vinden om recreanten, toeristen en kinderen meer te betrekken bij de natuur. Als vrijwilliger ben je gastheer of gastvrouw. Je staat bezoekers te woord, verstrekt foldermateriaal en verkoopt koffie en thee. Daarnaast help je bij de organisatie van activiteiten en evenementen rond de schaapskudde zoals het schaapscheerderfeest in juni en de lammetjesdagen in februari.

Ook hebben we een jeugdprogramma voor basisscholen op Hoog Buurlo waarbij de kinderen ontdekken en leren over het werk van de schapen, de herder en de hond. Ze beleven ze de natuur op speelse wijze door een aantal doeopdrachten. Staatsbosbeheer brengt op deze manier de natuur dichter bij de kinderen. Voor de uitvoering van dit programma hebben we vrijwilligers nodig als begeleider. We willen een vaste team van actieve vrijwilligers opzetten rond de schaapskudde die nauw samenwerken met de schaapherder.

Wat vragen we van je

  • je hebt affiniteit met de natuur en/of met omgeving Hoog Buurlo 
  • je kunt goed mensen te woord staan en vertellen over Hoog Buurlo en het werk van Staatsbosbeheer in het algemeen
  • je hebt ervaring en/of affiniteit met het geven van voorlichting aan publiek 
  • je bent klantvriendelijk 
  • je kunt goed samenwerken 
  • je bent bereid om regelmatig een dag of dagdeel te helpen – dit kan zowel op doordeweekse dagen als in het weekend zijn. Frequentie in overleg. 
  • je komt met eigen vervoer naar Hoog Buurlo (niet bereikbaar met OV). 
  • specifiek voor het begeleiden van het jeugdprogramma vragen we ervaring en/of affiniteit met het begeleiden van basisschoolkinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar. Daarbij laat je de kinderen liefst zelf de natuur beleven.

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je volgt eerst een training met de andere nieuwe vrijwilligers. Hierin krijg je de benodigde achtergrondinformatie over het gebied, Staatsbosbeheer in het algemeen en over de activiteiten. Ook ga je een keer met de schaapsherder ‘de hei op’ waarbij hij je alle ins en outs vertelt over de schapen, zijn hond, de schaapskooi en zijn vak.

Waar is het

Hoog Buurlo is een eeuwenoude nederzetting in het hart van de Veluwe en ademt de sfeer van vroeger. Twee schaapskooien en twee woonhuizen, een kudde Veluwse heideschapen, statige beukenlanen, eiken- en beukenbossen, akkers omgeven door wildwallen en grenzend aan de uitgestrekte Hoog Buurlose heide kenmerken deze parel van de Veluwe. Staatsbosbeheer hoedt de schaapskudde in en rond Hoog Buurlo om de heide in de omgeving open te houden en het publiek kennis te laten maken met deze historische vorm van heidebeheer. De schaapskooi is in 2008 vernieuwd en dient als nachtverblijf voor de schaapskudde. (Ligging: een paar kilometer ten zuiden van Apeldoorn).

Wat bieden wij je

We bieden een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied vol cultuurhistorie, leuke collegavrijwilligers, enthousiaste kinderen die je een unieke natuurervaring kunt bieden en nauwe samenwerking met de schaapsherder. Als Staatsbosbeheervrijwilliger ontvang je een abonnement op het magazine van Staatsbosbeheer naarbuiten, je krijgt de Buitenpas waarmee je 10% korting krijgt in alle Buitencentra van Staatsbosbeheer en de webwinkel en je ontvangt je vrijwilligerskleding in Staatsbosbeheerstijl (onder andere een warme fleecetrui). Daarnaast ontvang je een kleine onkostenvergoeding.

Geïnteresseerd?

Interesse? Neem dan contact op met boswachter Kim van der Klis op T 06-11387518 of per e-mail op k.klis@staatsbosbeheer.nl.

vacature geplaatst op 05 Oct 2012 door Staatsbosbeheer


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl