reactietermijn vacature verstreken - Assistent Gebiedsmanager gezocht door Vaes & Linthorst voor
Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging die zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doet Natuurmonumenten door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. In de regio Noord-Brabant en Limburg werken ruim 90 medewerkers. De regio bestaat uit een regiodirecteur, een regiostaf, 5 beheereenheden en een communicatieteam. De beheer eenheid Zuid-Limburg is een van de meest complexe eenheden binnen Natuurmonumenten. De eenheid wordt gekenmerkt door een sterke spreiding van een groot aantal gebieden met een grote verscheidenheid aan natuurtypen. De eenheid Zuid-Limburg heeft ÚÚn Gebiedsmanager(beheerder) en een 16-tal beheerteam medewerkers.

Bedrijfscultuur: Dynamisch in de sfeer van natuurbeheer en natuurontwikkelings projecten. No-nonsens, informeel, ambitie, ontwikkeling, idealisme, eigen initiatief en betrokken zijn termen die de bedrijfscultuur het beste omschrijven.

Op korte termijn zijn wij voor de eenheid Zuid-Limburg op zoek naar een enthousiaste:

Assistent Gebiedsmanager

Functieomvang: 100% (Natuurmonumenten heeft een 37-urige werkweek)

Afdeling/Eenheid/Standplaats: Regio Noord-Brabant en Limburg, eenheid Zuid-Limburg. Standplaats is kantoor Heerlen.

Wat houdt de functie in? De Assistent Gebiedsmanager Natuurmonumenten is de rechterhand van de gebiedsmanager Zuid-Limburg. Je werkt onder de algemene en integrale verantwoordelijkheid van de gebiedsmanager. Je ondersteunt deze door taken uit te voeren op het gebied van beleidsbe´nvloeding, bedrijfsvoering en projectleiding.

Namens de Gebiedsmanager neem je deel aan in- en externe overleggen ten behoeve van externe beleidsbe´nvloeding en vergunningsverlening. Je bent op de hoogte te van relevante wet- en regelgeving en onderhoudt hierin een netwerk zowel met lokale financiers als de overheid. Op het gebied van kwaliteit, planning en control vervul je de rol van procesbewaker. Je leidt zowel projecten als onderdelen van gebiedsontwikkeling en projecten in het kader van natuurontwikkeling. Je initieert, bereidt voor en realiseert uitvoeringsprojecten op het gebied van inrichting en beheer van natuur en landschap, waarbij je in voorkomende gevallen als projectleider functioneert. Daarnaast co÷rdineer je de opstelling van de (meerjaren-)begroting, bewaart en bewaakt de uitvoering hiervan en doet voorstellen voor een kosteneffectief beheer. Je verkent externe financieringsbronnen en financieringsmogelijkheden. Je signaleert relevante beleidsontwikkelingen binnen Zuid Limburg, en analyseert interne en externe beleidsplannen en ontwikkelingen.

Je onderhandelt met externe partijen bij uitbestedingen en vergroten van zichtbaarheid van, en het draagvlak voor het werk van Natuurmonumenten. Bij afwezigheid van de gebiedsmanager vervang je deze. Daarnaast is het gewenst dat de medewerker in de omgeving van Zuid-Limburg woont of wil gaan wonen. Standplaats van deze functie is Heerlen.

Wat verwachten wij? De juiste kandidaat voor deze functie beschikt over de volgende kwalificaties en eigenschappen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Gerichte opleiding op het gebied van natuurbeheer;
 • Kennis van en ervaring met: o Natuurbeheer; o Projectmanagement; o Bestuurlijke en ambtelijke processen; o Besluitvorming in het landelijk gebied;
 • Ervaring in beleidsbe´nvloeding;
 • Een flinke dosis doorzettingsvermogen en initiatief;
 • Managementvaardigheden.

Competenties waar de Assistent Gebiedsmanager over dient te beschikken zijn:

 • Plannen en organiseren;
 • Visie/beleidsmatig denken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en sensitiviteit;
 • Samenwerken;
 • Flexibiliteit;
 • Overzichtsvorming;
 • Omgevingsbewustzijn en politieke affiniteit;
 • Netwerken;
 • Overtuigingskracht;
 • Zelfstandigheid;
 • Klantgerichtheid.

Wat bieden wij? De functie is gewaardeerd in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats in de aanloop- of functieschaal (minimaal Euro 2.554,= en maximaal Euro 3.860,= bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Wij bieden vooralsnog een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar.

Informatie en sollicitatie: Natuurmonumenten heeft de werving- en selectieprocedure uitbesteed aan bureau Vaes & Linthorst executive staffing B.V. Voor meer informatie of sollicitatie kun je daarom contact opnemen met Maurice Burhenne, senior consultant, op telefoonnummer 077-3557261.

Je kunt deze vacature ook op hun website bekijken www.vel.nl of via onderstaande link: http://www.vel.nl/vacatures/vacature_assistent_gebiedsmanager_natuurmonumenten_403793_11.html

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

vacature geplaatst op 17 Nov 2012 door Natuurmonumenten


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl