Marien ecoloog
ArcadisAlgemeen

Een uitdagende zelfstandige functie op het gebied van mariene en estuariene ecologie, waarvoor je ook in het buitenland werken bezoekt.

Standplaats: Zwolle

Werkgebied: WaterARCADIS is één van de grootste en breedste advies-, ontwerp- en ingenieursbureaus van Nederland. Met 2.400 medewerkers in Nederland en 21.000 medewerkers wereldwijd, werken we dagelijks aan duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit, milieu en ruimte, water en gebouwen. Om dit te bereiken bieden wij onze medewerkers een inspirerende, uitdagende en veilige werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden. ARCADIS is een bedrijf om trots op te zijn.

Waar het gaat over waterveiligheid, wateroverlast, watertekort, waterkwaliteit, vaarwater, drinkwatervoorziening, afvalwater en industriewater is de divisie Water actief. Veilig leven in een delta door een klimaatbestendig, duurzaam en flexibel watersysteem. We verbinden water aan gebiedsontwikkeling, klimaat en economie. We creëren oplossingen met resultaat op de korte termijn en perspectieven voor de lange termijn. Nederland waterland bij uitstek.

De adviesgroep Rivieren & Grote Wateren zorgt er voor dat ARCADIS een geziene speler is en blijft in het rivierengebied en de grote binnenlandse watersystemen. Rond deze systemen is de dynamiek steeds erg groot. We richten ons vooral op integrale projecten waarin onder meer veiligheid en ruimtelijke kwaliteit samen komen. Wij werken bijvoorbeeld met volle overtuiging aan de Ruimte voor de Rivier-projecten. Daarnaast gaan de deelprogramma’s van het Deltaprogramma en de aanpassingen aan de klimaatverandering nieuwe plannen en investeringen noodzakelijk maken. Onze kennis van rivierkunde, ruimtelijke plannen, projectleiderschap en procesvaardigheden maken de projecten tot een succes. We werken niet alleen voor de overheid, maar ook voor of met de private sector. En met name onze rivierkundespecialisten bedienen ook de buitenlandse markt.

Functieomschrijving
De vacature van marien ecoloog is ontstaan door toenemend werk op het gebied van mariene en estuariene ecologie. Opdrachtgevers zijn velerlei, van overheden tot particuliere ondernemingen. Het werkveld bevindt zich zowel in binnen als buitenland, werkbezoeken aan het buitenland zijn mogelijk. Binnen KMS wordt door mariene ecologen en morfologen intensief samengewerkt.

Als marien ecoloog werk je aan studies over de wisselwerking tussen organismen en hun abiotische omgeving. Deze studies zijn bijvoorbeeld achtergrond studies bij milieueffectrapportages en Passende Beoordelingen, of bestaan uit vragen van opdrachtgevers omtrent effecten van handelingen op het ecosysteem. Daarnaast zijn we intensief betrokken bij de implementatie van de Kaderrichtlijn Mariene Strategie en voeren hiervoor opdrachten uit voor de Europese Commissie. De werkzaamheden zijn velerlei, en bevatten data-analyse, werkzaamheden met GIS, statistiek en programmeren (mathematische biologie) en rapporteren.


Wat vragen wij?
Je bent een marien ecoloog die het leuk vindt om te werken binnen, maar ook buiten het gebied van de mariene ecologie. Je hebt een afgeronde academische opleiding met een specialisatie in mariene ecologie en bij voorkeur enkele jaren werkervaring. Aantoonbare interesse en/of ervaring in morfologie en/of mathematische biologie is in jouw voordeel. Naast een goede theoretische achtergrond, ben je pragmatisch ingesteld, en kun je je uitstekend uitdrukken (schriftelijk en mondeling) in zowel de Nederlandse als in de Engelse taal.

De functie is vooral geschikt voor personen die graag inhoudelijk met mariene ecologie bezig zijn, maar ook belangstelling hebben voor andere vakdisciplines. Wij bieden een functie die de mogelijkheid biedt om over de grenzen van de ecologie met vele andere disciplines samen te werken. Wij bieden daarin een grote zelfstandigheid voor de werknemer, met veel mogelijkheden tot eigen inbreng.

Wat bieden wij?
Een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. De mogelijkheid om samen te werken met divers talent binnen verschillende (technische) disciplines. Wij geloven dat werken in gemengde teams leidt tot uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen en daarmee tot betere resultaten. We zijn praktisch, zakelijk, wendbaar en ondernemend. Onze projecten zijn vaak van groot maatschappelijk belang. Kwaliteit, duurzaamheid en diversiteit zijn voor ons de leidraad. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden we je met name goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Er is volop ruimte voor vernieuwende ideeën.

Reageren
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met René Teiken, recruiter, via telefoonnummer 06-50736710 of via rene.teiken@arcadis.nl. Solliciteren alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.

 Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 19 Jan 2013 door ARCADIS


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl