reactietermijn vacature verstreken - Consultant Energie en Duurzame Leefstijlen
Energie Onderzoekscentrum Nederland
Ben jij als ondernemende academicus overtuigd dat consumentengedrag dé factor is in de overgang naar duurzame energie en wil je daaraan bijdragen? Solliciteer dan op onze vacature:

De unit

De uitdagingen op het gebied van energie vragen een transitie naar een duurzame energiehuishouding. Om dit te bereiken is een samenspel nodig tussen bedrijven, burgers en overheden. ECN Policy Studies levert onafhankelijke kennis en strategieën die hierbij het verschil maken. ECN Policy Studie staat hoog aangeschreven bij onze opdrachtgevers zoals internationale organisaties, ministeries in Nederland en andere landen, de Europese Commissie, energiebedrijven, brancheorganisaties en industrie. ECN Policy Studies onderscheidt zich door de multidisciplinaire wijze van werken waardoor we technische, economische en sociale aspecten integreren in onze adviezen. We beschikken over geavanceerde en actuele modellen om te kunnen bepalen wat de effecten van beleid zijn en werken veel samen met andere gerenommeerde organisaties. ECN Policy Studies heeft zich ontwikkeld tot een team van 65 onderzoekers en voert ongeveer 150 projecten per jaar uit op diverse dossiers.

Als consultant Energie en Duurzame Leefstijlen:
- adviseer je overheden en private partijen over menselijk gedrag rondom energie en duurzaamheid;
- bied je concrete uitvoerbare aanbevelingen en oplossingen, gebaseerd op gedegen kennis en onderzoek;
- zet je waar nodig verdiepend onderzoek op en voer je dat uit samen met collega's;
- ontwikkel je, of draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten en modellen die helpen om menselijk gedrag in een economische context te analyseren, verklaren en beïnvloeden;
- ontwikkel en onderhoud je relaties op directie en senior management niveau;
- realiseer je een substantieel opdrachtenportfolio.

Wat nog meer?
Je draagt bij aan maatschappelijk zeer relevante vraagstukken, gebaseerd op theoretische modellen, maar met een zeer pragmatische insteek. Daarbij werk je met zeer gedreven en kundige collega's met veel gedrevenheid voor duurzame oplossingen in bijvoorbeeld energie en mobiliteit. Vanwege het internationale karakter van de unit Policy Studies ga je regelmatig (kortdurend) op reis naar bijvoorbeeld congressen, internationale gremia of buitenlandse klanten.

Je hebt een afgeronde wetenschappelijke opleiding in een sociaalwetenschappelijke discipline, bij voorkeur gedragseconomie. Een afgerond promotieonderzoek is een pre. Je hebt tenminste 5 jaar advieservaring op het terrein van gedrag van mensen en organisaties. Je hebt kennis van en ervaring met de publieke en de private sector en je hebt een klantgerichte houding.

Je bent sterk in het analyseren en structureren van complexe vraagstukken, je werkt graag aan concrete oplossingen en bent daarin zowel creatief als vasthoudend. Je werkt gemakkelijk met en benut graag de kennis van andere disciplines en bent een kei in communicatie met diverse belangengroepen en kennisniveaus.
Je hebt een ondernemende instelling, ziet nieuwe kansen en benut die, zowel voor de groep als voor ECN als geheel. Je wilt goede adviezen geven, maar bent pas tevreden als de adviezen ook concreet toepassing krijgen. Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal mondeling en schriftelijk uitstekend.

Wij bieden een interessante werkomgeving met maatschappelijk verantwoorde, relevante vraagstukken en een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eppe Luken, senior manager luken@ecn.nl
Graag ontvangen wij uw sollicitatie uiterlijk op 13 september 2013.


vacature geplaatst op 05 Aug 2013 door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN)


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl