reactietermijn vacature verstreken - Business Developer Powertrains Electric & Hybric Vehicle Technology
TNO


FUNCTIEOMSCHRIJVING

De Business developer Powertrains levert impact bij:

 • Implementatie van de TNO strategie, producten en diensten in de wereldwijde automotive markt en in het bijzonder in de markt van elektrische en hybride voertuigtechnologie;
 • Ontwikkeling en aansluiting van Business Cases uit het Innovatiegebied Mobiliteit op de markt;
 • Acquisitie, opbouwen, ontwikkelen en onderhouden van duurzame relaties en contacten bij (nieuwe) klanten en marktpartijen op het gebied van elektrische en hybride voertuigtechnologie passend bij de gekozen strategie;
 • Identificeren van de marktbehoefte en ontwikkelen en creŽren van doorbraken in de vorm van entree-posities in nieuwe markten (segmenten) of bij nieuwe klanten;
 • Adequaat management van product development trajecten; zorgen dat de ontwikkeling in lijn blijft met de roadmap en de marktbehoefte;
 • Vanuit gedegen kennis van de techniek samen met de relevante (markt)experts de marketingstrategie bepalen:
  - Verkennen van de markt - business intelligence;
  - Formuleren en positioneren van value propositions;
  - Marketingcommunicatie van innovatieve diensten (website, beurzen, presentaties, publicaties, symposia enz).
  - CreŽren en beheren van een relatienetwerk, zowel binnen als buiten TNO. Dit omvat onder andere samenwerking met experts op het gebied van dieselemissies en het positioneren van TNO in strategische samenwerkingen.
 • Intern TNO communiceren over de ontwikkeling bij klanten en/of sectoren en op het juiste moment de juiste specialist(en) mobiliseren bij de productontwikkeling.

Functie-eisen

Je bent een gedreven en enthousiaste professional die een inhoudelijke en commerciŽle achtergrond combineert met een ondernemende drive. Daarnaast ben je creatief, zelf startend en een team player. Regelmatig en zelfstandig reizen, ook naar het buitenland, is geen probleem voor je.
Bij voorkeur heb je een technische HBO of WO opleiding gedaan, aangevuld met commerciŽle en bedrijfseconomische kennis door studie en/of ervaring. Je combineert dit idealiter met minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante omgeving.
Je bent in staat om in relatief korte tijd (complexe) technische problemen te doorgronden en daar binnen TNO een oplossing voor te vinden. Je primaire focus ligt op de markt en de technologische ontwikkeling die daar plaats vindt. Je houdt daarbij aansluiting met de interne organisatie. Je hebt een hoog inlevingsvermogen in de klant en weet dat over te brengen in de TNO-organisatie.
Je bent resultaatgerichtheid, komt afspraken na en handelt planmatig in overleg met je collega's.

Competenties:

 • Samenwerken / relaties ontwikkelen;
 • Klantgerichtheid;
 • Communiceren / BeÔnvloeden;
 • Omgevingsbewustzijn.

Informatie over TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. We werken voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas ťcht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Arbeidsvoorwaarden

Werken met plezier betekent voor iedereen iets anders. TNO wil invulling geven aan jouw balans tussen werk en privť. Jij wilt werken aan je carriŤre en tegelijkertijd een leuk sociaal leven leiden. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden ŗ-la-carte, waarbij je gedurende het kalenderjaar diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Flexibele werktijden en verschillende verlofregelingen geven je ook veel keuzevrijheid, zo kun je zelf een pakket creŽren dat optimaal aansluit bij jouw situatie. Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

TNO is dť innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functiewisseling. Je hebt veel inbreng in de snelheid en richting van jouw eigen ontwikkeling.

Contactinformatie

Manager: Hans Gijrath, telefoon 088-86 62545
Recruiter: Rose-Mary Joppe, telefoon 088-86 64220
Datum plaatsing vacature : 04-juli-2013
Solliciteer op deze vacature
vacature geplaatst op 03 Sep 2013 door TNO


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl