reactietermijn vacature verstreken - Afdelingshoofden financiŽn en administratie (2 fte)
Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer is op zoek naar

Afdelingshoofden financiŽn en administratie (2fte) ten behoeve van de divisie Beheer & Ontwikkeling en de divisie Grond & Gebouwen

Aantal uur: fulltime (36 uur) Standplaats: Groningen, Deventer en Amsterdam

Organisatie

Staatsbosbeheer maakt zich klaar voor de toekomst, waarin mensen betrokken willen zijn bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen.

De koers van waaruit Staatsbosbeheer werkt is samen te vatten is onder de noemer 'beschermen, beleven en benutten'. Voortaan moet het werk van Staatsbosbeheer deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer, die met renderende zaken betekenisvolle activiteiten mogelijk wil maken.

Om het bedrijfsmatig en maatschappelijk rendement van Staatsbosbeheer voor de Nederlandse samenleving te vergroten wordt de organisatiestructuur aangepast. Gekozen is om de organisatie te bouwen rondom drie kernprocessen: terreinbeheer, vastgoedvermogensbeheer en vermarkten.

De huidige sturing in vier regioís en twee landelijke afdelingen wordt vervangen door drie divisies: Beheer & Ontwikkeling, Grond & Gebouwen en Beleven & Benutten. Onder iedere divisie vallen een aantal districten en afdelingen. De districten met de boswachterijen zijn de basis van Staatsbosbeheer.

Voor de divisie Grond & Gebouwen en†Beheer & Ontwikkeling†zijn we op zoek naar een afdelingshoofd financiŽn en administratie.

Functieomschrijving

Als afdelingshoofd financiŽn en administratie bent u verantwoordelijk voor de afdeling financiŽn en administratie binnen een divisie. U functioneert als business sparringpartner van de divisiedirecteur om Staatsbosbeheer de slag te laten maken naar een financieel gezonde maatschappelijke onderneming. U draagt zorg voor een effectieve en efficiŽnte inzet van medewerkers op basis van concrete vragen uit de districten en afdelingen. Dit moet leiden tot een optimale ondersteuning voor de districten om hun financiŽle resultaatverantwoordelijkheid te nemen. U stuurt alle werkzaamheden aan op het gebied van de financiŽle administratie en managementondersteuning en zorgt voor een uniforme uitvoering van landelijk afgesproken richtlijnen en werkwijzen.

Verantwoordelijkheden

Het afdelingshoofd financiŽn en administratie: ē is verantwoordelijk voor de financiŽle administratie en het organiseren van de managementondersteuning binnen een divisie van Staatsbosbeheer ē is verantwoordelijk voor een adequate advisering aan de districten en aan de directie ē is verantwoordelijk voor het aansturen van de medewerkers binnen de afdeling en voor de kwaliteit, inzet en welzijn van de medewerkers ē rapporteert rechtstreeks aan de divisiedirecteur en functioneel aan de financieel directeur ē is verantwoordelijk voor de financiŽle verslaglegging binnen de divisie ē is verantwoordelijk voor het implementeren van de landelijk vastgestelde financiŽle processen en ziet toe op de naleving hiervan binnen de divisie

Resultaatgebieden

ē Het afdelingshoofd financiŽn en administratie zorgt voor het Ďin controlí houden van de divisie op het gebied van financiŽle administratie, control en managementondersteuning ē Geeft daarnaast uitvoering aan financiŽle processen gericht op resultaatverantwoordelijkheid van de districten en afdelingen, kwaliteitsverbetering en uniforme ondersteuning binnen de divisie. ē Draagt zorg voor een proactieve en uniforme advisering aan de districten en afdelingen ē Is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling financiŽn en administratie ē Beoordeelt financiŽle rapportages en financiŽle processen van de divisie ē Adviseert op basis van prognoses en doorrekeningen over de verwachte financiŽle ontwikkeling in de districten en bij projecten en investeringen ē Beheert geldstromen binnen de divisie in relatie tot de kaders die landelijk zijn afgesproken ē Levert een bijdrage vanuit de divisie aan het opstellen van de jaarrekening ē Zorgt voor een adequate uitvoering van de P&C cyclus, bewaakt de tijdsplanning van financiŽle rapportages , meerjarenplannen op divisie niveau ē Geeft leiding aan de afdeling en richting aan het veranderproces. Coacht medewerkers in het vergroten van de slagvaardigheid van ondersteuning aan het primaire proces. Weet medewerkers te enthousiasmeren voor nieuwe werkwijzen en processen en kan medewerkers aanspreken op verwachtingen en afgesproken resultaten.

Competenties

Voor de functie van afdelingshoofd financiŽn en administratie gelden de volgende organisatiecompetenties: - communiceren - samenwerken - ondernemend - resultaatgericht Daarnaast gelden de volgende functie gebonden competenties: - leidinggeven Staatsbosbeheer - overtuigingskracht - organisatiebewustzijn - omgevingsbewustzijn - veranderingsvaardigheid

Vereiste opleiding en werkervaring

ē Academisch werk- en denkniveau ē 5 Ė 10 jaar werkervaring in een leidinggevende financiŽle functie binnen de zakelijke dienstverlening of een projectorganisatie ē Ervaring met fiscale vraagstukken en kennis van fiscale aangelegenheden ē Aantoonbare ervaring met het positioneren van commerciŽle activiteiten ē Affiniteit met de semipublieke sector ē Uitstekend analytisch vermogen ē Leidinggevende ervaring en kan medewerkers enthousiasmeren voor nieuwe werkwijzen ē Uitstekende rapportage kwaliteiten ē Gevoel voor het krachtenveld in een publiek-private omgeving

Salaris

Salarisschaal 12 BBRAí84 (max. Ä 4964,76) bij een 36-urige werkweek

Sollicitatie

Indien u vragen heeft over deze functie kunt u contact opnemen met de heer J. van der Starre, financieel directeur, T 030-6926373. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kunt u zich wenden tot mevrouw D. Wegman, adviseur P&O op T 06-29309695 of via d.wegman@staatsbosbeheer.nl.

U kunt uw sollicitatiebrief en CV bij voorkeur per e-mail tot en met 4 februari 2014 richten aan: Staatsbosbeheer t.a.v. mevrouw A. van Vloten Princenhof Park 1 3972 NG Driebergen e-mail a.vloten@staatsbosbeheer.nl † Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
vacature geplaatst op 02 Feb 2014 door Staatsbosbeheer


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl