Regionaal Onderzoeker/projectleider Akkerbouw
WURLocatie Valthermond
Expertisegebied Agriculture
Reageren Klik hier om te reageren


Wij zoeken
Je draagt zorg voor de acquisitie van nieuw onderzoek en projecten. Je herkent de vraagstukken die leven in het gebied en vertaalt dit naar nieuwe onderzoeksvoorstellen . Je benut de dynamiek in het gebied door samen te werken met het netwerk InnovatieVeenkoloniŽn. Daarnaast onderhoud je contacten met een netwerk van partijen vanuit het bedrijfsleven.

Je vertaalt de wensen van opdrachtgevers naar onderzoeksplannen en zorgt ervoor dat deze onderzoeken op een goede wijze worden uitgevoerd in samenwerking met het proefbedrijf.
Je bent in staat om de resultaten te rapporteren op een wijze die aansluit bij de wensen van de klant.

Je draagt de resultaten uit naar de doelgroep, zijnde een groot netwerk van akkerbouwers in het gebied. Dit kan in de vorm van lezingen, maar ook door het begeleiden van groepen akkerbouwers die nieuwe ontwikkelingen willen toepassen op het eigen bedrijf (bijv. begeleiding van praktijknetwerken)


Wij vragen
Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding Plantenteelt en hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring met praktisch onderzoek in een vergelijkbare functie.

Je hebt een goed netwerk in akkerbouw en specifiek in de VeenkoloniŽn. Je bent bekend met de problematieken van de Veenkoloniale akkerbouw. Je beschikt over specifieke kennis van en ervaring met de aardappelzetmeelteelt en tevens van andere veel voorkomende gewassen.

Je bent een goede gesprekspartner voor zowel de akkerbouwpraktijk als voor potentiele opdrachtgevers van regionaal onderzoek. Je voelt goed aan wat een Veenkoloniale teler belangrijk vindt. Je bent creatief en in staat om de vraagstukken in het gebied te vertalen naar projecten, die op draagvlak kunnen rekenen.

Ervaring met begeleiding van groepen boeren strekt tot aanbeveling.

Je kunt goed samenwerken in een klein hecht team, je bent flexibel en kunt goed taken delegeren binnen het team. Je bent commercieel vaardig en hebt een zakelijke instelling.

Wij bieden
DLO - HBO onderzoeker, schaal 9
Contractduur: aanstelling voor 1 jaar (met mogelijkheid tot verlenging)
DLO beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Meer informatie
Jan Kamp Ė teamleider team Product- en Gewas Innovaties Ė 0320-291275

Wij zijn
De Plant Sciences Group (PSG) van Wageningen UR ondersteunt maatschappij en bedrijfsleven bij innovaties op het gebied van de groene productiesystemen voor een duurzame samenleving. PSG doet dat door kennis te ontwikkelen, over te dragen en tot waarde te brengen in een bundeling van het universitaire departement Plantwetenschappen en de onderzoeksinstituten Plant Research International (PRI) en Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO).

De sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten (AGV) van PPO werkt aan de ontwikkeling van nieuwe strategieŽn voor akkerbouwers, tuinders, toeleverende en afnemende bedrijven in de agro-industrie, overheden en maatschappelijke organisaties. Bij de sector AGV werken ca. 150 mensen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de centrale locatie in Lelystad, op regionale onderzoekslocaties en op praktijkbedrijven.
Praktijkonderzoek Plant & Omgeving is een onderdeel van Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

Team Product & Gewasinnovatie
Het team Product & Gewasinnovatie (PGI) levert kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende kennis door middel van praktische georiŽnteerd onderzoek, waarbij verbetering van de teelt en het teeltresultaat (opbrengsten, kwaliteit, duurzaamheid) - in relatie tot de keten - centraal staat. PGI kiest daarbij voor de integrale benadering door het verbinden van specialistische kennis binnen en buiten PGI. Effectieve kennisoverdracht van de nieuwe kennis naar de doelgroepen staat bij PGI hoog in het vaandel.
Een belangrijk onderdeel betreft het doen van onderzoek in de regio. In de VeenkoloniŽn fungeert het proefbedrijf ít Kompas te Valthermond als het kenniscentrum voor VeenkoloniŽn. Op deze locatie wordt voor tal van partijen onderzoek uitgevoerd, gericht op o.a. bodem, bemesting, gewasbescherming, opbrengstoptimalisatie, enz..
vacature geplaatst op 02 Feb 2014 door WUR


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl