Stageplek duurzaamheid voedselketens
QuestionMark

Questionmark is een jonge, ambitieuze organisatie die een eerlijke, gezonde en bewuste maatschappij stimuleert. Wij brengen de duurzaamheid van producten in kaart. Onze app en website bieden inzicht in het verhaal achter producten. Elk product krijgt namelijk een score van 1 – 10. De score is gebaseerd op objectieve informatie over de thema’s volksgezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Daarmee maken we het makkelijker voor consumenten om bewuste te keuzes maken.

Het Researchteam
De stagiair is onderdeel van het researchteam dat momenteel bestaat uit 6 personen. Het researchteam is verantwoordelijk voor het verzamelen van alle (voornamelijk kwantitatieve) informatie over de duurzaamheidprestaties van verschillende productvarianten in diverse categorieën food en non-food. Het team van researchers bestaat uit verschillende expertises, waaronder milieu, mensenrechten en productinformatie.
De kerntaak van het researchteam is het meten van de duurzaamheidsprestaties van producten, op de domeinen gezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Het researchteam ontwikkeld hiervoor de onderzoeksmethodieken (bijvoorbeeld LCA, literatuuronderzoek of expert-vragenlijsten). Het onderzoek wordt vervolgens zelfstandig uitgevoerd of uitbesteed bij gerenommeerde onderzoeksbureaus. Bij het ontwikkelen van onderzoeksmethodieken worden stakeholders, uit overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven, actief geraadpleegd.
De binnen het onderzoek verzamelde data wordt door het researchteam gemodelleerd en verwerkt in ratingmodellen. Daarnaast is het researchteam medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van de database waarin alle informatie beheerd wordt. Tot slot treden de researchers op als inhoudelijk experts bij het modereren van de door Questionmark gefaciliteerde publieke discussie over duurzaamheid van producten en productieketens.

Taken stagiair
Als stagiair kan je ondersteunen op verschillende onderwerpen, afhankelijk van je interesse en ervaring en onze behoeftes. Denk daarbij aan onderzoek naar voedselketens (bijvoorbeeld over de sociale risico's of milieu-impact van bepaalde producten), productinformatie (wat ligt in welke supermarkt en waar komt het vandaan), keurmerken of methodologie-ontwikkeling. We denken daarbij aan kandidaten met een van de volgende specialismen: mensen- of arbeidsrecht, toxicologie, scheikunde, voedingsdeskundige, voedingsketens, landbouwdeskundigen of levenscyclusanalyse. Daarnaast toon je initiatief, ben je een teamspeler, maar kan je ook zelfstandig aan de slag.

Dit is wat je kunt verwachten als je stage komt lopen bij Questionmark:

 • De kans om iets goeds te doen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen
 • Een klein gevarieerd en nog groeiend team
 • Een organisatie in de pioniersfase, waar structuur en processen nog in ontwikkeling zijn
 • Een bijzondere werkplek in Amsterdam Noord met uitzicht op het IJ
 • Een passende stagevergoeding en reiskostenvergoeding
 • Inspirerende collega's zoals Mart, hij heeft een PhD in cognitieve psychologie én weet alles van duurzaamheid. Of Martijn, fotografiefanaat, werkte bij Foam en weet alles over online marketing. Of Rutger, was ooit visiting student bij MIT en werkte eerder al bij diverse start-ups. Of Charlotte, werkte bij WereldNatuurFonds, KPMG Sustainability en leidt nu Questionmark


 • Herken je jezelf in het profiel en wil je graag werkervaring opdoen bij een kleine, ambitieuze start-up? Solliciteer hier
  MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart
  vacature geplaatst op 10 Feb 2014 door QuestionMark


    

   
   

   vacatures plaatsen

   
   plaats/wijzig een vacature
   wachtwoord kwijt?
   

   adverteren

   
   

  MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart   

   prijzen per maand

   
  1 vacature   - 300 euro
  2 vacatures - 400 euro
  3 vacatures - 500 euro
   
   stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
   
  e-mailadres:

  © 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl