Program Manager
Smart Grids Flanders

Smart Grids Flanders zoekt een nieuwe Program Manager die verantwoordelijk zal zijn voor het Smart Energy Solutions project.

Smart Grids Flanders (www.smartgridsflanders.be) is een onafhankelijk platform voor spelers die actief zijn rond intelligente energienetwerken. Het platform is opgestart in 2010 op initiatief van Voka en EnergyVille (samenwerking tussen Vito en KU Leuven)
Het Smart Grids Flanders-platform verenigt onderzoeksinstellingen en industriële spelers rond smart grids-technologie en had in november 2012 zo’n 90 leden. De kernactiviteiten van het platform zijn o.a. informatie verspreiden, projecten initiëren en netwerken faciliteren. Het nieuwe deelproject Smart Energy Solutions (SES) richt zich op industriële bedrijven die actiever hun energiekost onder controle willen en kunnen houden. SES zal technologische en technische oplossingen linken aan de marktvraag rond kostenefficiënt energie verbruiken en produceren.

Door intense samenwerkingen over de sectoren heen leiden lokale technologische ontwikkelingen rond slimme netwerken sneller tot commerciële doorbraken.

Voor het projectmanagement van Smart Energy Solutions is Smart Grids Flanders op zoek naar een (m/v) :

Program Manager

Jouw toegevoegde waarde

• Als Program Manager ben je verantwoordelijk voor de volledige uitbouw van de activiteiten van Smart Energy Solutions.
• Je werkt nauw samen met de Algemeen Directeur van Smart Grids Flanders, die de inhoudelijke koers van de organisatie bepaalt.
• Je staat zelf in voor het van A tot Z opzetten en organiseren van bijeenkomsten en netwerkactiviteiten rond deze thema’s, teneinde de betrokkenheid tussen de verschillende leden te versterken en bedrijven met gemeenschappelijk belang projectmatig te verenigen.
• Je neemt deel aan overleg en bouwt relaties op met uiteenlopende stakeholders : industriële bedrijven, onderzoekstinstellingen en overheden.
• Je bouwt kennis op rond smart grids en de deelthema’s: home intelligence, grid intelligence en e-mobility, alsook rond de problematiek van de prosument (producent en consument).
• Je geeft nieuwe ideeën vorm, zet projecten op en staat in voor verdere praktische opvolging.
• Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van subsidiemogelijkheden op lokaal en Europees niveau en staat mee in voor fondsenwerving.

Jouw profiel

• Je koppelt een economische of ingenieursopleiding aan minimum 3 jaar ervaring als projectcoördinator, -adviseur, of -manager.
• Je begrijpt de technische vaktaal uit de wereld van energie/elektrotechniek, wat je in staat stelt om de inhoudelijke gesprekken zelf ook te kunnen voeren en linken te leggen tussen verschillende stakeholders en activiteiten teneinde het juiste kader te kunnen scheppen om anderen te overtuigen inhoudelijk mee te werken.
• Specifieke kennis van smart grids technologieën, projecten en stakeholders is een sterke meerwaarde. De gedrevenheid door jouw inbreng Smart Grids Flanders te laten groeien, is essentieel.
• Je bent een geboren organisator met een gestructureerde, business gerichte aanpak.
• Je bent een uitstekende communicator en legt vlot contacten met de leden van Smart Grids Flanders en andere belanghebbenden.
• Je kan zelfstandig werken en bent een ondernemende zelfstarter die een resultaatgerichte ingesteldheid combineert met een gedreven werkattitude volgens het principe ‘Keep It Simple’.

Ons aanbod

Je komt terecht in een stimulerende, ondernemende werkomgeving en je kan rekenen op een professionele ondersteuning. Gezien de kleine organisatie ben je daarenboven sterk op je eigen autonomie aangewezen. Je speelt een actieve rol in de uitbouw van het slimme energienet van de toekomst, niet enkel in Vlaanderen, maar ook in het buitenland.

Uiteraard biedt VSGP je een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een competitief salarispakket en een boeiende job in een flexibele werkomgeving.

Interesse? Mail jouw CV naar info@altior.be ter attentie van Daphne Vermeesch, Senior Consultant. Je mag rekenen op een snelle en discrete behandeling van jouw kandidatuur. Voor bijkomende informatie kan je Altior contacteren op 056/62.26.34.
 

vacature geplaatst op 05 Sep 2014 door Smart Grids Flanders


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl