Accountmanager (2 x 80%)
WNF


Zeist - Ter vervanging en uitbreiding van de afdeling Major Donors en Nalatenschappen, zoeken wij twee Accountmanagers.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) zet zich sinds 1962 actief en met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. We streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. De organisatie van het WNF bestaat uit de afdelingen: Biodiversiteit, Footprint & Markets, Marketing & Communicatie, Major Accounts en Financiën & Bedrijfsondersteuning. Deze afdelingen zijn verder onderverdeeld in diverse units.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) behoort tot één van de grootste goede doelen in Nederland met een achterban van meer dan 820.000 donateurs en € 60 miljoen aan donaties per jaar. Sinds een aantal jaren richt het WNF zich op ook op grote giftgevers om natuurbeschermingsprojecten te financieren. Daarvoor zijn een aantal succesvolle initiatieven opgezet, zoals de Family Circle en de ‘Club van 100’, waarbij een zeer klantgerichte houding en persoonlijke aanpak centraal staan. Ter vervanging en uitbreiding van de afdeling Major Donors en Nalatenschappen, zoeken wij twee Accountmanagers.

De functie
De taakverdeling tussen de 2 Accountmanagers is als volgt. Een Accountmanager zal zich volledig richten op het runnen van de verschillende Club van 100 jaargangen. De andere Accountmanager gaat zich richten op het verhogen van de inkomsten onder vermogende particulieren door het analyseren en upgraden van onze achterban. Beide Accountmanagers rapporteren aan het Hoofd Major Donors en Nalatenschappen.

Accountmanager Club van 100

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het ‘runnen’ van de diverse Club van 100 jaargangen; - Het netwerk, inclusief familie, enthousiast betrekken bij WNF - Het onderhouden van het contact met het bestuur en de leden - Goede proposities (o.a. voor kinderen) ontwikkelen - (Mede-) vormgeven en plannen van verschillende events - Een eigen netwerk van relaties opbouwen en op termijn inkomsten verhogen - Administratie, correspondentie, website e.d. onderhouden  
 • Eindverantwoordelijk voor de ledenwerving (samen met het bestuur) 
 • Werkt nauw samen met een team van Senior Accountmanagers, Back Office Medewerkers, en met andere afdelingen zoals Natuurbescherming en Marketing & Communicatie.
Competenties (kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten)
 • Relationeel sterk; weet relaties uit te bouwen en is zeer servicegericht
 • Een organisatorisch talent; denkt altijd 2 stappen vooruit
 • Resultaatgericht; pragmatisch en houdt van aanpakken
 • Kwaliteitsgericht; kwaliteit staat voor kwantiteit
 • Planmatig; houdt het overzicht in drukke tijden, maakt duidelijke planningen & briefings
 • Prettige en gedegen gesprekspartner met een hoge gunfactor; praat enthousiast op niveau, heeft overtuigingskracht, durft te vragen en vertegenwoordigt WNF met passie
 • Is conceptueel sterk; kan events en concepten zelfstandig invulling geven
 • Samenwerken; initieert zelf de samenwerking.

Achtergrondinformatie
In 2013 werd de eerste jaargang van de Club van 100 gelanceerd in People’s Place in Amsterdam : https://www.youtube.com/watch?v=tNq4Ea3S81s

Accountmanager

Taken en verantwoordelijkheden

 • Een inkomstengroei realiseren van € 500.000,- per jaar
 • Het onderhouden en upgraden van (potentiële) major donors, stichtingen en overige giften
 • Analyseren van het donateursdatabase en in samenspraak met de Senior Marketeer een pro-actief acquisitiebeleid ontwikkelen om tot nieuwe grotere giften te komen
 • Organiseren van exclusieve, unieke events voor zijn/haar klantenkring
 • Werkt nauw samen in een team van Senior Accountmanagers, Senior Marketeer, Back Office Medewerkers, en andere afdelingen zoals Natuurbescherming en Marketing & Communicatie.
Competenties (kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten)
 • Ondernemend ; creëert kansen, goalgetter, commercieel ervaren, luistert en stelt de juiste vragen
 • Analytisch; onderzoekt, maakt analyses, trekt conclusies en doet voorstellen
 • Relationeel sterk; weet relaties uit te bouwen en is servicegericht
 • Resultaatgericht; pragmatisch en houdt van aanpakken
 • Kwaliteitsgericht; kwaliteit staat voor kwantiteit
 • Prettige en gedegen gesprekspartner met een hoge gunfactor; praat enthousiast op niveau, heeft overtuigingskracht, durft te vragen en vertegenwoordigt WNF met passie
 • Samenwerken; initieert zelf de samenwerking. Deelt informatie en is een verbinder.

Achtergrondinformatie
Ons werk in Zambia wordt door verschillende grote giftgevers ondersteund. http://www.wnf.nl/nl/hoe_kan_ik_helpen/giften/grote_giften/giftgevers/

Wie ben je
Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding; hebt een flinke dosis accountmanagement ervaring (5 tot 8 jaar) in de (non) profit sector. Je bent een representatief en pragmatisch persoon die het vak van fondsenwerven met grote giftgevers bij een van de meest aansprekende goede doelen (verder) wilt ontwikkelen.

Wat bieden wij
Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Het salaris bedraagt ca. € 3.500,- bruto per maand op basis van 40 uur en marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en procedure
Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je je in bovenstaand profiel? Stuur dan uiterlijk 19 september a.s. een e-mail met motivatie en c.v. naar Ellen Kloosterman HR@wwf.nl.  Voor functie-inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Guido Broek, gbroek@wwf.nl.

Overige informatie
Het Wereld Natuur Fonds voert een actief beleid om het gebruik van openbaar vervoer en fiets voor woon/werkverkeer en zakelijke reizen te stimuleren.

Wij proberen deze vacature zelf in te vullen. Mocht dit niet lukken dan nemen wij graag zelf het initiatief om diensten van een bureau in te schakelen.

vacature geplaatst op 05 Sep 2014 door Het Wereld Natuur Fonds


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl