Unit Program Developer Environment & Energy Engineering
ECN

De wereld verandert in snel tempo en de vraag naar innovatieve oplossingen en slimme toepassingen voor een duurzame samenleving is dringend: een transitie naar een duurzame-energiehuishouding is onontkoombaar. ECN hanteert een solide werkwijze om die transitie te bereiken: met en voor de markt ontwikkelen we hiervoor toegepaste kennis en technologie. ECN is een creatieve, dynamische en succesgerichte organisatie waar mensen met plezier werken. Het succes van ECN wordt bepaald door de inzet en kwaliteit van onze medewerkers en hun onderlinge samenwerking en respect.

De unit Environment & Energy Engineering (E&EE) heeft als missie "Als partner ontwikkelen we oplossingen en beleidskaders die een transitie naar een toekomstbestendige leefomgeving en circulaire economie mogelijk maken"
Hiertoe ontwikkelen we op basis van onderzoek, experimenten en metingen nieuwe inzichten en vertalen deze onder andere via modellen tot praktische, toegankelijke kennis ten behoeve van voorspelling en advies en oplossingen voor overheid en bedrijfsleven. Daarnaast leveren we op basis van de ECN brede kennis en ervaring zowel consultancy bij, als de engineering, realisatie en beproeving van energieconversie en opslagsystemen. Daarnaast wordt op basis van de brede, technische en analytische infrastructuur product- en procesontwikkeling voor het bedrijfsleven uitgevoerd. De unit EEE bestaat uit de groepen Materials Testing and Analyses, Energy Engineering, Realization and R&D Support en de groep Environmental AssessmentDe functieAls Unit Program Developer (UPD) bent u verantwoordelijk voor het opzetten van publiek private samenwerkingen en de acquisitie van gesubsidieerde programma's in lijn met de kennis- en technologieportfolio van de unit. Thema's die hierbij een belangrijke rol spelen zijn duurzame leefomgeving (monitoren van emissies, modelleren van verspreiding, ontwikkeling van sensoren, interactie luchtkwaliteit en klimaat, beleidsadvies), en circulaire economie (hergebruik van materialen, modellering van uitloogprocessen). U werkt nauw samen met de Unit Business Developer, die verantwoordelijk is voor de commerciŽle producten en diensten van de unit. Hiertoe:
initieert en bevordert u de samenwerking met organisaties, overheden en overige partijen in de markt en werkt die uit tot gesubsidieerde programma's.
ontwikkelt u consortia en projecten binnen Europese kaderprogramma's en NGO's.
signaleert u ontwikkelingen, verricht onderzoek en vertaalt ontwikkelingen in beleidsvoorstellen en programmaīs voor de unit.
initieert u vanuit een heldere programmastrategie programmavernieuwing en innovaties binnen de unit en monitort u de voortgang en ontwikkeling van de verschillende projecten in samenhang met de gewenste programmatische ontwikkeling.
levert u input vanuit de unit voor onder meer het opstellen van de begroting, het investeringsplan voor onderzoeksfaciliteiten en de kwartaalmonitoring.
U rapporteert hiŽrarchisch aan de Unit Director en ontvangt functioneel leiding van de Corporate Program Development Director.Uw profielU beschikt over een afgeronde relevante academische opleiding (fysica, chemie, meteorologie, milieukunde). U heeft ruime kennis en ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen een kennisintensieve organisatie en heeft een sterk netwerk opgebouwd. U beschikt over de volgende eigenschappen:
U heeft een ondernemende en commerciŽle instelling.
U bent succesvol in het netwerken en in het opbouwen van relaties.
U beschikt over goede sociaal-communicatieve vaardigheden
Vernieuwend denken en handelen gaat u goed af
U bent sterk in informatieverwerking, probleemanalyse en positiebepaling U wordt gekenschetst als een authentieke persoonlijkheid die vanuit zijn of haar kennis, ervaring en reputatie vertrouwen wekt, als adviseur staat u bekend als wijs en overtuigend, een bruggenbouwer tussen mensen met een inhoudelijk verschillende achtergrond.Informatie en solliciterenVoor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Jaco Saurwalt, te bereiken via telefoonnummer 0224-564696 of e-mail saurwalt@ecn.nl
Solliciteren kan uitsluitend via onderstaande link.


https://www.ecn.nl/wens/ecn/vacature/E2014025/form

vacature geplaatst op 15 Sep 2014 door ECN


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl