Ervaren ecoloog
Arcadis
Ben jij de ervaren ecoloog die op basis van creatieve ideeŽn en lef binnen de gestelde kaders met slimme oplossingen komt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving


Als ervaren ecoloog adviseer je opdrachtgevers en collega's over de ecologische aspecten binnen ruimtelijke vraagstukken. Samen met andere ecologen en specialisten, binnen het buiten het team, werk je aan uiteenlopende projecten. Denk daarbij aan natuurontwikkeling, beheerplannen in het kader van Natura 2000, PAS, ecologische inbreng in MER, natuurtoetsen en passende beoordelingen. Maar ook aan projecten rond ontsnippering, het raakvlak van land, water en natuur (beekherstel, waterberging, riviermanagement), effectenstudies. Je past actuele ontwikkelingen op het gebied van de inrichting van de groene ruimte, beleid en natuurwetgeving toe. Ook heb je een gedegen kennis van wet- en regelgeving(onder andere Natuurbeschermingswet, Flora- en faunawet, EHS). Vanzelfsprekend hou je bij de genoemde vraagstukken ook rekening met de economische haalbaarheid. Je zoekt naar de juiste balans tussen deze - op het oog - soms tegengestelde belangen.

Regelmatig treed je op als projectleider. Je voert zelfstandig het projectmanagement uit en stuurt op inspirerende wijze projectteams en specialisten aan met als doel een uitstekend resultaat dat voldoet aan de klantvraag. Ook verwachten we dat je klantenrelaties verder op- en uitbouwt. Door je kennis over het vakgebied, je ervaring in werkveld en je gevoel voor verhoudingen en (besluitvormings)processen ben je een stevige gesprekspartner die niet alleen 'sec' de oplossing aandraagt maar juist ook verder kijkt en meerwaarde levert in het belang van de klant. Daar ga je voor, dat is jouw uitdaging.

Op basis van de klantvraag, stel je, zo nodig in overleg met collega's, projectvoorstellen en offertes op. Zo mogelijk sla je daarbij een brug naar andere disciplines en leg je contact met de daarvoor verantwoordelijke collega's. Je weet een overtuigend advies te geven passend bij de klantvraag. Dat vraagt ook om creatieve ideeŽn en lef om binnen de gestelde kaders met slimme oplossingen te komen.

Wij werken voor uiteenlopende opdrachtgevers en een verscheidenheid aan projecten. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Voor de gemeente Maastricht zijn we werkzaam binnen de ontwikkeling van het Belvedere-gebied. We voeren toetsingen uit van de beoogde ontwikkelingen, maken mitigatie-en compensatieplannen en zorgen voor de ecologische begeleiding van de werkzaamheden.
 • Voor de gemeente Den Bosch en grote klant binnen de voedingsmiddelindustrie werken we mee aan de ontwikkeling van de Diezemonding.
Voor de provincie Zuid-Holland werken we aan diverse projecten rond Natura 2000 (o.a. beheerplannen, PAS, habitatkartering).


Wat vragen wij?


Om ons team te versterken zoeken wij een collega die voldoet aan de volgende eisen:

 • afgeronde hbo of academische opleiding met als specialisatie ecologie;
 • 5-10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie met duidelijke ervaring in de rol van projectleider bij een commerciŽle organisatie;
 • affiniteit met en kennis van natuurwetgeving en -beleid (Flora- en faunawet en Natuurbeschermingswet);
 • aantoonbare, gedegen kennis van de ecologie van Nederlandse soorten en habitats, actieve veldkennis strekt tot aanbeveling;
 • aantoonbare ervaring ten aanzien van de problematiek rond stikstofdepositie en Natura 2000 is een sterk pre;
 • (stevig) netwerk bij overheden, bedrijven of kennisinstituten;
 • inzicht in (besluitvormings)processen en interne verhoudingen bij (lokale) overheden als ook affiniteit met beleid. In staat om daarna te handelen;
 • klantgericht, ondernemend en creatief;
 • in staat om een vraagstuk grondig te analyseren en daarin overtuigend te adviseren;
 • flexibel en zelfstandig maar wel gericht op samenwerken en resultaat;
 • ervaring met en/of deelname aan relevante verenigingen en/of commissies in een sterk pre;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) en goede beheersing van de Engelse taal;
 • ambitie om (op termijn) aan internationale projecten te werken.


Wat bieden wij?Gezien de huidige omvang van onze projecten als ook onze groeiambitie van de afdeling Natuur, hebben wij een vacature voor een ervaren ecoloog voor ons team Zuid-west Nederland (vestigingen Den Bosch, Maastricht, Amsterdam en Rotterdam). De afdeling Natuur valt onder onze marktgroep Milieu binnen de divisie Water & Milieu en bestaat uit 19 collega's.

ARCADIS levert integrale, duurzame en maatschappelijke verantwoorde oplossingen op het gebied van mobiliteit, milieu, water en gebouwen. Op deze wijze creŽren wij meerwaarde voor opdrachtgevers, medewerkers en andere stakeholders. We zijn praktisch, zakelijk, wendbaar en ondernemend. Kwaliteit, duurzaamheid en diversiteit zijn voor ons de leidraad. Bijzonder trots zijn wij daarom ook op de prijs voor Beste Werkgever in Nederland (Incompany 200). Een kroon op ons 125-jarig bestaan en een verdere stimulans om de wereld van morgen verder vorm te geven.

Binnen ARCADIS is volop ruimte voor vernieuwende ideeŽn en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden alsmede marktconforme arbeidsvoorwaarden. Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden, kernwaarden en uitdagende interne programma's lees dan verder op Werken bij ons.
Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf. Daar tref je ook aanvullende informatie over de divisie Water & Milieu en de adviesgroep Milieu & Leefomgeving.


Aanvullende informatie


Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Silke Wekema, recruiter, via telefoonnummer 06-27060697 of via silke.wekema@arcadis.nl. Solliciteren alleen via de vacature op www.werkenbijarcadis.nl (sollicitatiebutton boven- of onderaan de vacaturepagina), niet via de e-mail.
Om jouw sollicitatie nog beter te kunnen beoordelen ontvangen wij via de button 'direct solliciteren' een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:

 • reden sollicitatie
 • maximale reisbereidheid
 • beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
 • taalbeheersing

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


vacature geplaatst op 19 Sep 2014 door Arcadis


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl