Adviseur marketingcommunicatie
IVNKom jij hét verschil maken bij een organisatie die mens en natuur verbindt?

Voor het Landelijk Bureau in Amsterdam zoeken wij een

Adviseur marketingcommunicatie

32 – 36 uur per week

‘Geeft commerciële kracht aan onze ideële missie’

De functie

De komende jaren willen we het merk IVN en de proposities van IVN versterken en uitbouwen. IVN staat de komende jaren voor de uitdaging:

 • Met eigen diensten en producten (in plaats van met vaste subsidies) middelen te verwerven en langs die weg maatschappelijke impact te creëren;
 • Fors te groeien in ledental zodat we onze maatschappelijke basis versterken;
 • Fondsen, partners en sponsors die onze missie willen steunen te verbinden aan IVN .

Als adviseur marketingcommunicatie speel je een sleutelrol in het realiseren van onze doelstellingen. Het betreft een nieuwe functie, waarin je verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen van de marketing- en merkstrategie. Tot jouw verantwoordelijkheden behoren onder andere:

 • Het ontwikkelen van een visie en sturen op gewenste positionering, richting zowel consument als business-to-business (bestaande en toekomstige opdrachtgevers, zoals overheden en bedrijven).
 • Bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes op voor IVN belangrijke producten / thema’s. Zoals natuur & gezondheid, cursussen, duurzame recreatie, etc. Daarbinnen treed je op als projectleider.
 • Zoeken en aangaan van marketing partnerships.

Je werkt in een klein team, dat naast jou bestaat uit vijf collega’s en de directeur P&O en Communicatie, naast de servicedesk voor IVN-leden en afdelingen, bestaande uit drie collega’s. Daarnaast werk je nauw samen met communicatie collega’s en diverse projectleiders in de provinciale IVN vestigingen.

Het profiel

 • Je hebt je bewezen als projectleider op gebied van merkstrategie en marketing.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van marketing partnerships.
 • Je hebt in een vorige functie succesvol aan ambitieuze groei doelstellingen gewerkt met creatieve / beperkte middelen.
 • Je bent snel en slim: je komt meteen tot de kern van de zaak, begrijpt wat er nodig is, vertaalt dit naar concrete acties. Je beschikt over hoge mate van organisatiesensitiviteit, je snapt waar de gevoeligheden en belangen liggen en houdt daar rekening mee.
 • Strategisch inzicht.
 • Je bent flexibel en energiek, een echte doorpakker. Zelfstartend, in staat om te pionieren en op eigen kracht concepten te ontwikkelen en realiseren.
 • Je weet jouw expertise op de kaart te zetten en in afstemming met inhoudelijke collega’s (projectleiders) te komen tot goede resultaten.
 • Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau.
 • Je bent bevlogen over natuur en duurzaamheid.

We zoeken bij voorkeur een kandidaat met 6 -8 jaar relevante werkervaring, voor wie deze functie een tweede of derde stap is in zijn of haar marketingcarriere en die graag zijn of haar vaardigheden wil scherpen in een uitdagende non-profit omgeving.

De organisatie

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong tot oud de natuur dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals gezondheid, sociale cohesie en energie. Dit doen we met meer dan twintigduizend betrokken leden en een enorm netwerk van groene professionals.

Bij IVN werken ruim 85 collega’s vanuit provinciale vestigingen, Nationale Parken en het Landelijk Bureau in Amsterdam. De afdeling Communicatie & Fondsenwerving is verantwoordelijk voor de positionering van IVN in de samenleving. Het is een kleine en relatief jonge afdeling, die in opdracht van directie en Landelijk Bestuur van IVN werkt aan ambitieuze doelen op het terrein van marketing, fondsenwerving en communicatie.

Wij bieden

Wij bieden je de kans om je te ontwikkelen binnen een ambitieuze organisatie en samen met bevlogen collega’s te bouwen aan de toekomst van IVN. IVN biedt een uitgebreid netwerk van groene en anderzijds maatschappelijk betrokken organisaties en overheden

Bij IVN is de CAO Welzijn van toepassing. Je wordt ingeschaald in schaal 9, waarbij het maximum salaris € 3.713 bedraagt. Doorgroei naar schaal 10 (maximaal € 4.117) is mogelijk. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Interesse?

Stuur dan een CV en motivatiebrief naar vacatures@ivn.nl ter attentie van Erik Ackerman, Directeur P&O en Communicatie. Beschrijf in je motivatiebrief kort wie jij bent, waarom je bij IVN wilt werken en wat jou geschikt maakt voor deze functie. De sluitingsdatum is 28 september. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 9 oktober.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

vacature geplaatst op 22 Sep 2014 door IVN


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl