Stagiair Communicatie
Ecofys zoekt voor Stichting CO2ntdown
WE HAVE A VISION: SUSTAINABLE ENERGY FOR EVERYONE.

Ecofys en Urgenda zijn de Stichting Co2ntdown aan het oprichten. Doel van de stichting is om de Nederlandse CO2 uitstoot met 10% extra terug te dringen. Co2ntdown gaat de kloof dichten die er voor Nederland nog zit tussen ‘business as usual’ en maximaal 2 graden opwarming van de aarde. Het doel van Co2ntdown is om een reductie te bewerkstelligen van de Nederlandse CO2 emissie van 20 miljoen ton per jaar tussen januari 2013 en januari 2020.

Daarbij:

  • verbindt de Co2ntdown een groep van leidende organisaties die samen CO2 emissies reduceren.
  • biedt de Co2ntdown organisaties hiervoor een handelingsperspectief via 10 concrete en haalbare doelen.
  • maakt de Co2ntdown resultaten meetbaar, de bijdrages concreet en zichtbaar en monitort de Co2ntdown de vordering.

De klimaatverandering komt steeds sneller dichterbij en kan grote negatieve gevolgen hebben op ons dagelijks leven. Klimaat verandering ontstaat door opwarming van de aarde. CO2, het belangrijkste broeikasgas, houdt warmte vast dat wordt ingestraald door de zon. Bovendien breekt CO2 langzaam af. Deze CO2-reductie is dus een absolute noodzaak voor een leefbare aarde. Nu en voor de toekomst.

We zoeken een stagiair die voor deze stichting een communicatieplan kan maken en uitvoeren. Daarnaast zal je werkzaamheden aan de website gaan uitvoeren. En tenslotte gaan we (avond)bijeenkomsten organiseren met geïnteresseerden en partners, waarin je een rol mag spelen.

We bieden een goede begeleiding, werken voor een inspirerende zaak, een stage die je deels zelf mag “maken”, en een uitstekende kans je netwerk te vergroten en de “echte wereld” te zien.

Het profiel

Ben je enthousiast over de hierboven beschreven functie en voldoe je aan de volgende criteria, dan willen we je graag ontmoeten!

  • Een HBO / academische achtergrond in Communicatie wetenschappen;
  • Competenties: creativiteit, teamspeler, proactief, denkt in mogelijkheden, resultaatgericht;
  • Affiniteit met duurzaamheid;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels.

 

Werken bij Ecofys - experts in energie

Opgericht in 1984 met de visie van het bereiken van "duurzame energie voor iedereen", is Ecofys uitgegroeid tot de toonaangevende expert in het gehele spectrum van duurzame energie, energie- en koolstofefficiëntie, energiesystemen & markten alsmede energie-& klimaatbeleid. De unieke synergie tussen deze vakgebieden is de sleutel tot succes. Ecofys creëert slimme, effectieve, praktische en duurzame oplossingen voor en met publieke en private klanten over de hele wereld. Ecofys heeft kantoren in Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten, waar meer dan 230 experts werken aan het oplossen van energie en klimaat uitdagingen.

Werken bij Ecofys betekent samen werken met inspirerende collega's in een informele bedrijfscultuur, met ruimte voor eigen initiatief en groei. Wij bieden een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roos Verboog, HR Consultant op telefoonnummer +31 30 662 3969. Om te solliciteren, bezoek onze website: http://www.ecofys.com/nl/carriere/ en klik op "Stagiair Communicatie".

Klik hier om te solliciteren

Tussenpersonen worden niet op prijs gesteld.

vacature geplaatst op 23 Sep 2014 door Ecofys


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl