Director Sustainable Energy
TNOTNO vervult een verbindende, vernieuwende en onafhankelijke rol in het innovatieproces. We zoeken daarom iemand die partijen bij elkaar kan brengen om samen grensverleggende oplossingen te vinden voor Sustainable Energy vraagstukken. Dat betekent dat je een stevige visie op Sustainable Energy en de sector hebt, maar ook in staat bent om praktische oplossingen te vinden voor vandaag en morgen. Je acteert op boardroom niveau, creëert vertrouwen en stimuleert samenwerking. Je bent ondernemend, vindingrijk en zorgt ervoor dat nieuwe initiatieven snel worden geborgd bij onze partners en klanten en verbindt deze met de juiste expertises binnen de TNO organisatie.

TNO heeft een waardevolle plek in het innovatielandschap rondom Smart Energy Systems opgebouwd. We willen die met onze klanten en partners graag verder uitbouwen, zodat de sector binnen de huidige Europese en mondiale (technologische) ontwikkelingen, haar versnelling houdt. Daarom kom je bij voorkeur uit het veld van Smart Energy Systems innovatie, en heb je gewerkt bij, of veel ervaring met het werken met, de belangrijke stakeholders in Nederland en/of Europa. Je hebt een achtergrond met een combinatie van techniek, economie en zicht op regelgeving, gedrag en het functioneren van bedrijven, waardoor je de brug kunt creëren tussen techniek, gedrag en bedrijfsvoering. De ideale kandidaat is zeer goed ingevoerd in Smart Energy Systems en heeft affiniteit met en kennis van ICT en Sustainable Energy.

Functie-eisen

De Director Sustainable Energy rapporteert aan de Managing Director Energy. Je stuurt een klein team van business developers rechtstreeks aan en hebt een functionele sturingslijn naar de expertisegroepen. Deze functionele sturing betreft acquisitie en kennisinvesteringen. Je bent verantwoordelijk voor het maken en realiseren van de roadmap Sustainable Energy. Als Director Sustainable Energy heb je een ondernemende externe rol in het bouwen van coalities en het contact met onze klanten. Je zult dan ook meer extern dan intern TNO vertoeven. Op deze wijze draag je bij aan toekomstgerichte sturing op kennisontwikkeling (‘life cycle management van kennis en portfolio), een gezond TNO, klant- en medewerkerstevredenheid.

Competenties

TNO kiest voor een leiderschapsstijl die zich kenmerkt door authenticiteit, waarderend en vertrouwend handelen, eigenaarschap, realisatiekracht en professionaliteit. Binnen TNO zijn de volgende competenties belangrijk voor leiders.

-Leidinggeven en beslissen
-Overtuigen en beïnvloeden
-Creeren en conceptualiseren (visie vormen)
-Organiseren en uitvoeren
-Agile acteren
-Ondernemen en presteren

Voor de rol van Director zijn de volgende competenties eveneens belangrijk:
-Richting geven
-Overeenstemming bereiken en het politieke proces gebruiken
-Teamgeest opbouwen, de bijdrage van anderen erkennen

Interne kandidaten hebben voorrang in het selectieproces.

Informatie over TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3500 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Arbeidsvoorwaarden

Werken met plezier betekent voor iedereen iets anders. TNO wil invulling geven aan jouw balans tussen werk en privé. Jij wilt werken aan je carrière en tegelijkertijd een leuk sociaal leven leiden. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden à-la-carte, waarbij je gedurende het kalenderjaar diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Flexibele werktijden en verschillende verlofregelingen geven je ook veel keuzevrijheid, zo kun je zelf een pakket creëren dat optimaal aansluit bij jouw situatie. Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
TNO is dé innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functiewisseling. Je hebt veel inbreng in de snelheid en richting van jouw eigen ontwikkeling.

Contactinformatie

De eerste ronde solliciatiegesprekken zullen op woensdag 15 oktober 2014 plaatsvinden.

Mart van Bracht, telefoon 088 - 866 64400
Contactpersoon HR: Jindra Kessener, telefoon 088 - 866 68340
Datum plaatsing vacature : 19-september-2014

Solliciteer direct
vacature geplaatst op 24 Sep 2014 door TNO


  

 
 

 vacatures plaatsen

 
 plaats/wijzig een vacature
 wachtwoord kwijt?
 

 adverteren

 
 

MilieuVacaturebank.nl weergeven op een grotere kaart 

 prijzen per maand

 
1 vacature   - 300 euro
2 vacatures - 400 euro
3 vacatures - 500 euro
 
 stuur mij de nieuwe vacatures per e-mail
 
e-mailadres:

© 1999 - 2012 MilieuVacaturebank.nl